Agility i Tångahallen

I helgen som var nu var jag på Tånga Hed och tävlade med doggsen, Johan var sjuk så jag fick köra både Belliz och Sprite. Fick även köra Jennies Leeroy i Hopp3. Belliz tyckte inte man skulle ta slalomet korrekt när matte körde men i övrigt gick rätt bra med mig :-) Leeroy är en snabb och vältränad hund och han är riktigt rolig att köra! Vi diskade oss båda dagarna men vi gör mindre och mindre missar för varje lopp vi springer, ett nollat lopp känns inte långt bort nu. Sprite har som många vet sitt handikapp och jag har en lista i mobilen över "komihåg" inför att tävla honom ex Jaakko = starkast sväng, stöd i ALLA högersvängar hur enkla dom än verkar. Det var just punkt 2 jag missade på agilityklassen med honom, jag tog för givet att han skulle hitta gungan på egen hand i högersvängen men han sprang bredvid. I hoppklass 2 på Söndagen lyckades vi göra ett nollat lopp men inte tillräckligt snabbt för en pinne. För långa vägar på några ställen + lite för låg hastighet gjorde att vi "bara" blev 5a där 3 pinnar delades ut. Vi hade 3 sekunder till vinnaren som visserligen är en riktigt snabb hund med duktig och erfaren förare men jag vet att jag och Sprite kan prestera lite bättre. Får träna på Jaakkos på tunnlar och träna upp farten ytterligare.
 
Bloggen vill inte samarbeta med mig just nu så kunde inte lägga upp filmen direkt i bloggen men ni får en länk istället. Filmen är på Belliz och Sprites lopp från tävlingen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=dFTf1C7ytc8&feature=c4-overview&list=UUygwxwzPvuy6FRIfgBHoKGQ
 
 
 
 

Presentation av Meeko

Jag har inte varit mig själv riktigt sen Tequila dog, motivationen, glädjen och viljan för träning har varit som bortblåst. Jag har under rätt många år mått dåligt psykiskt av en hel rad olika anledningar och det är så svårt att kämpa sig upp ur. Men nu har jag en ny liten glädjespridare som hjälper mig att komma tillbaka till glädjen med hundar och träning, lilla Meeko<3
 
Jag har länge velat skaffa en Border Collie och när Tequila lämnade oss stod jag plötsligt med bara 2 hundar, en pensionär och en handikappad (inget illa om Sprite, bara att han kan aldrig komma till den nivå som en frisk hund kan). De flesta runt mig sa att jag borde hitta en valp ganska omgående för att ha något att träna med framöver. En vän som har en BC rekomenderade mig att kolla på kenneln han var ifrån, sagt och gjort, jag kontaktade uppfödaren i Norge och vi fick en bra kontakt. Jag hade ingen aning om vad jag skulle kolla på för linjer m.m så jag gick enbart på min väns rekomendation och ansåg att alla kullar i denna kenneln är riktigt bra hundar. Kenneln heter My Trusted Friend och ligger inte allt för långt ifrån Svenska gränsen. Hon hade en kull bara någon vecka efter det att jag först kontaktat henne, det blev 4 tikar och 2 hanar. Som vanligt vill många ha just tik och jag fick då valet att antingen välja mellan hanarna eller vänta till nästa kull alt. köpa valp från annan kennel. Jag valde att ta en hane och jag har verkligen inte ångrat mig en enda sekund.
My Trusted Friend Kane´s Oscar "Meeko".  Far: Canen Kane, Mor: Liz. Född 8/6-2013
 
Här är en liten bildbomb på lilla killen innan jag fick hem honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Och lite bilder efter att jag fick hem honom :-)

Jag älskar min lilla skitunge! <3
 
 
 

Valpmys, dragrunda & hundmat

Igår åkte jag och Meeko till min kompis Lena och hennes Grönlandshundar, hon har 2 valpkullar hemma just nu och såå mysiga såklart! Lena passade på att fota dem när hon hade en hjälpreda på plats, dessa bilderna har jag dock tagit själv med mobilen därav dålig kvalite.
 
 
Meeko fick vänta inne i köket när vi var ute med valparna och det var ju sådär lagom popurlärt. Lite senare tog vi ut de vuxna hundarna för en dragrunda och herrejävlar vilka taggade hundar i starten!! Jag skulle sela på Örni och det var verkligen lättare sagt än gjort för mig som är van vid mina små lydiga vovvar! Tror han väger 35-40 kg och han var helt sjövild, selen kom på till slut och självklart lyckades han slita sig från mig när vi gick ut ur hundgården, tack o lov tog han bara en springrunda inne på gården innan Lena fångade in honom. Temperaturen hade ökat ganska mycket på bara någon dag så dom var inte jättepigga ute på vägarna men det var kul ändå. Men oj vad jag inser hur otroligt enkla mina hundar är att hantera!
Sen skulle jag ha med mig lite hundmat hem också, blev 48 kilo i block som vi fick hugga isär för att kunna packetera i bilen. Dom fick den maten till frukost och den var riktigt populär :-) fasen så mkt billigare än VoH så känns bra för plånboken.

RSS 2.0