dragträning med hundmöte

Kopplade på spannet framför cykeln och gav mig ut på grusvägarna. Börjar bli lite läskigt att åka på en cykel efter dem för nu gör colada blixtsnabba starter så om jag inte är beredd så får jag en cykel över mig eller flyger iväg tillsammans med cykeln framåt. Numera reagerar alltid Martini och Colada på "kör" komandot och dom står nästan alltid stilla riktade rakt fram när jag stannar för att rätta till en lina eller liknande. Så stolt över dem! Zingo orkade inte hänga med i tempot efter uppvärmningen så tog bort hans linor från stamlinan så fick han springa lös brevid cykeln. Gick riktigt fort ett tag, Zingo kom fort på efterkälken. Efter ca 2 km vände jag spannet (inte så lätt ska ni veta) och körde hem igen. Halvvägs möter jag en cyklist med en hund. Stannar mitt spann vid en mötesplats för bilar och tänkte att kvinnan med hunden skulle cykla förbi. Men nehedå, hon stannar 5 m framför mig på andra sidan vägen och säger åt mig att jag ska köra först.. Förstår inte hennes tankegång där då jag hade 5 hundar kopplade i ett spann + en lös och hon hade 1 kopplad. Jag ville att hon skulle cykla förbi så jag kunde stå och hålla hundarna eftersom dom är så nyfikna av sig och gärna springer fram till främmande hundar. Men jag försökte eftersom hon inte gjorde det och självklart så viker Colada av mot den andra hunden och vill fram o hälsa. Fick stanna cykeln, gå fram och räta upp dem så fokus kom mera framåt och sedan gå tillbaka, hoppa upp på cykeln, ge startsignal och hoppas på att dom skulle gå rakt fram. Vilket dom gjorde! :D Lät Colada som hade fått upp riktigt bra sug framåt välja fart på en raksträcka vilket blev väldigt fort! Martini hade fullt upp att hänga med bredvid henne. Promenad över åkrarna efter, fattar inte riktigt hur men tikarna sprang runst som dom alltid gör på promenader, syntes inte alls att dom precis hade släpat på matte i 4 km..

Cykelträning med Martini

Tog med Martini ut för en motionsrunda med cykeln. Länge sen bara han och jag gjorde något tillsammans så var riktigt härligt, jag vet exakt hur han fungerar och han vet vad jag vill av honom. Blev lite ruscher men mest jämn och lugn trav. Jag hade inte pumpat ordentligt med luft i bakdäcket så blev rätt tungt för mig men bara bra, då får jag lite träning också ;) Nu ligger Martini under köksbordet och sover och jag ska fortsätta plugga.

Agilityträning Tomten BK

Min kompis Ewelina ringde och frågade om jag ville med och träna agility med hundarna och såklart svarade jag ja. Packa träningsväska, lasta in den och Martini, Sprite och Tequila i bilen och åkte o hämtade Ewe. Alltid lika kul att prata hund och häst med henne och vi var inte tysta en minut i bilen. På Tomten BK var det rallylydnadskurs men vi fick plats utanför dem på en remsa snöfri mark. Gjorde en liten bana helt spontant och jag är riktigt nöjd med den, fanns hur många varianter som helst att träna på. Sprite hade druckit raketbränsle som vanligt och idag lyckades jag riktigt bra med att handla honom, både rätt väg och flera gånger riktigt fina vägar och svängar. Martini hade bra fart, bra flyt och gjorde matte riktigt glad genom att även göra riktigt fina och tighta svängar. Tequila fick också träna lite på slutet. Tränade korta kombinationer med tunnel och hopphinder. Jätteduktig flicka som suger jättemycket på dom hinder hon lärt sig helt (tunnel). Kunde föra både framför och bakombyten innan tunnel. Hela träningen akompanjerades av 3 vääldigt gapiga sheltiesar, inte kan man vara tyst inte när man tränar agility. Vi slutade och plockade undan samtidigt som rallylydnadshundarna slutade för kvällen och gick in o fikade lite innan vi åkte hem igen. Nu har jag träningesvärk i benen och hundarna som är nöjda och trötta ligger och sover i soffan.


medlemsmöte på Borås BK idag

Kommit hem från medlemsmöte på klubben. Agilitysektorn har fått godkänt att köpa en mur :). Jag ska tillsammans med Linda hålla i en provapå kurs för ungdomar, vi ska ha lektioner i agility, freestyle och rallylydnad. Jag har på min egna freestyle kurs som är tänkt att starta 3e april bara 2 anmälda än så länge så hoppas på fler anmälningar snart annars måste jag ställa in, vill ha minst 4 för att kursen ska bli av, måste altså ha 2 till. Får se hur det blir.

Vill strypa mig själv..

Jag ska tillsammans med antingen min pappa eller farbror svetsa ihop 2 cyklar med ett styre i mitten, fotplattor och fäste för draglinan. Jag ska ha den till min dragträning med hundarna för att en vanlig cykel är för ostabil med 5 hundar. Hittade en annons på 2 cyklar 20", ringde honom och har föreslog 2 16" istället som inte var i riktigt samma skick, alltså billigare. Javisst tänkte jag, om dom inte är fina alls så kan jag ju ta 20" i alla fall. Tror ni att jag kom ihåg att kolla på däcken om dom var ok, knappast! kom på det när jag lastade av dem hemma, självklart punka på alla 4 däck. Skulle inte tro att det bara är luften som gått ur för dom har stått ett tag... Trodde att jag skulle strypa mig själv! Nu blir det ju dyrare i alla fall, plus att den blir mindre. Men pappa sa 16" eller 20" när jag frågade honom om vad han trodde skulle bli bra så det fär väl gå.. Blir så arg på mig själv :(


Sökträning med Tequila

Kände för att träna lite sök och tyckte att det var allt dags för Tequila att lära sig hur man gör. Därför tog jag med henne, pappa Martini, en boll och godis ut till en fårhage i närheten med en massa stenar och träd. Bra terräng att träna sök på när man måste kasta iväg leksaken. Martini fick några sök själv först och Tequila tittade nyfiket på. Sedan släppte jag bägge 2 samtidigt att söka och Tequila sprang mest efter Martini men hon hade nosen i backen nästan hela tiden så hon letade allt hon också. Sedan gjorde jag om det ungefär 6 gånger till och en av gångerna hittade Tequila den först. Jag berömde henne på håll för att hon plockade upp bollen men eftersom hon inte är jätte föremålsintresserad så släppte hon den och kom springande såfort jag berömde. Martini såg henne ta den så han hämtade den istället åt mig. Tequila fick leta helt själv 2 gånger också och det gick riktigt bra, gjorde dom lättare för henne och hon sökte av området fint tills hon hittade den. Kom inte och bad mig om hjälp en enda gång utan hon jobbade på fokuserat. Hon är snart påväg i löp också för kullsyster Loka började igår.

RSS 2.0