Drag runt dammarna

Eftersom min hemmabyggda släde gick sönder senast jag körde så tog jag med mig pulka istället. Körde en kort sväng runt dammarna och tänkte ta tiden för att kunna jämföra men det sket sig då jag visst råkade stoppa tiden efter ca 15 sec utan att märka det fören vi var klara.. Filmade en kort bit och för en gång skull så har jag inte gjort iordning den i Windows Live Movie Maker och den är med ljud, fast ni vill nog inte höra. Visste inte att jag lät såhär när vi tränar, det tål att tänka på till nästa gång. Jag kan ju inte låta hundarna tro att matte är hysterisk och helt utom sig varje gång dom ska dra.






Mina underbara duktiga ledarhundar, Tequila och Colada ni är bäst!<3

 
Packat in hundar och utrustning i bilen strax innan hemfärd.


Uppsättning av rosetter

Möblerade om i mitt rum idag så kunde äntligen sätta upp mina tävlingsrosetter och medaljer på väggen. Jag tillhör dom få som tycker om att få rosett trots att jag tävlat några år. Använde kompostgaller och pusslade så jag fick plats med alla på 2 galler, blev nöjd faktiskt :-)


Preliminär tävlingsår

Håller på o kollar tävlingar för mig själv och för bästa laget, tänkte skriva upp allt här.

Individuellt

Gotland Double Up
, 24-25 Mars. Klass 1, 2 & 3 båda dagar.
Gåsahoppet Skurup, 6-8 April. 6-7 klass 2 & 3, 8:e klass 3. (kanske)
Kalmar, 14-15 April. Klass 1, 2 & 3. (kanske)
Göteborg HU, 29 April. Öppenklass (kanske)
Råådalen Bk, 12-13 Maj. klass 1, 2, 3 & Lag
Landslagsuttagning, 18-19 Maj. (kanske)
Huskvarna Hk, 19 Maj. Om jag inte åker på Landslagsuttagning åker jag hit. (kanske)
Lunds Bk, 27 Maj. Klass 3 och lag.
Falkenberg Bk, 2-3 Juni. Klass 2 & 3.
SBK Göteborgsav. 6 Juni. klass 1.
Jönköpings Bhk, 9 Juni. Klass 1 & 2.
SM 2012, 15-17 Juni. Tävlar både ind. & lag.
Gävle bhk, 5 Juli. klass 2 & 3. (kanske)
Slottshoppet Uppsala, 8-14 Juli. 8-10 klass 1 & 3. 11-14 klass 2 & 3.
Ulricehamn Bk, 20-22 Juli. Klass 1, 2 & 3. (kanske)
European Open, 27-29 Juli. Om jag kvalar in.
AugustiAgility Kugsbacka, 18-19 Augusti. Klass 1, 2 & 3.
Bjuvscupen, 25-26 Augusti. klass 1, 2, 3 & lag.
Ulricehamns Bk, 13 Oktober. Klass 1, 2 & 3. (kanske)
Julruschen Kungsbacka, 24-25 November. Klass 1, 2 & Int.
Totalt 19 ind. tävlingar i år + SM, men då är 9 ett kanske.

Lag "New Generation" Världens bästa lag!<3

Oskarström Bk,
3 Mars.
Råådalen Bk, 12-13 Maj.
Lunds Bk, 27 Maj
SM 2012, 15-17 Juni.
Gävle Bhk, 4 juli. (kanske)
Bjuvscupen, 25-26 Augusti.
Göteborg/Mölndal Bk, 30 September
Totalt 6 lagtävlingar i år + SM, med 1 kanske. Kan hända att det blir någon mer om vi inte tar så många pinnar på dessa. 

Det blev rätt många tävlingar på den individuella fronten, men det beror på hur snabbt Tequila och ev Sprite klättrar i klasserna, och vart jag flyttar efter studenten spelar också in. Landslagsuttagningen är jag inte helt säker på ifall jag ska åka på, min familj tycker det inte är värt pengarna men jag vill gärna tro att Martini har fått bättre fart nu tack vare all dragträning. Om han har fått bättre fart igen så vill jag absolut åka på uttagningen, han är ju ändå en erfaren och stabil hund.

Så sammanfattningsvis kommer jag åka på ca 15-20 tävlingar i år och de flesta är flerdagars. Jippi! :) Älskar att tävla, hundarna, människorna och atmosfären. Taggar redan! 


Premiärtur och trasig släde

Igår byggde jag och pappa en släde, använde skidor och reglar vi hade kvar sen husbygget. Tack pappa för hjälpen! Testade den igår en kort runda och den fungerade jättebra.


Så här blev släden, praktiskt att kunna lägga saker på släden också.

Idag drog vi en längre sträcka, ca 4 km tror jag. Dom var jätteduktiga men blev rätt tungt för dem flera gånger så jag joggade bredvid släden vissa bitar. Vi var tvugna att köra längs med grusade vägar och det gick ju sådär. I hägerkurvorna var det jättehalt och sluttade mycket mot diket så en gång tappade jag släden för att jag halkade och den åkte ner i diket. Tur för mig att hundarna stannar så fort jag ropar stopp, så var till att stanna dem och sedan lyfta upp släden på vägen igen.



Hade planerat att köra på en väg där jag vet att inte så många bilar kör på, men när vi kom dit var den ganska nygrusad med singel så snön var inte tillräckligt tjock för att släta ut den. Fick vända och ta en annan väg. Börjar gå riktigt bra att vända dem nu, jag vänder släden först, går sen fram och tar ledarhundarna i nacklinan och leder dem 180 grader tillbaka och släpper dem sedan för att springa tillbaka till släden lagom för att hoppa på innan dom sträcker upp linan igen, duktiga hundar! När vi bara hade ca 200 m kvar hem lyckades jag träffa en liten j***a sten men som var tillräckligt stor för att den skidspetsen skulle gå av. Förstod då att jag såklart borde sågat ut en träbit som hade samma form som skidan för att skidan skulle klara den påfrestningen bättre. Varför är man bara efterklok?? får se om det går att laga, annars får jag väl offra ett till par skidor och göra rätt med skidspetsarna då.. Suck!

Fick filmat lite också, lite skakigt tyvärr, men går att se ändå.


Dekorationsmålning B

Tog några bilder på vad jag har gjort på kursen Dekorationsmålning B i skolan (byggprogrammet inriktning måleri). Vi gjorde ådring först så får väl ta dom bilderna först. Vi använder oss av torra pigment och lasyrvätska som vi blandar på burkock m.m. Sen använder man en hel uppsjö av olika penslar, borstar, svampar m.m.


Ungefär såhär ser det ut när vi gör marmorering/ådring.


Ek.


Mahogny.


Björk

Efter dessa övningstavlor gjorde vi Ek och Mahogny på varsin dörr med 3 speglar. Har ingen bild på Mahognyn tyvärr och Björken gjorde vi aldrig på dörr. Lite kul när jag visade pappa bilden av Ekdörren jag målat utan att säga något frågade han först om jag hade renskrapat den (skrapat bort all färg som varit målad på en äkta ekdörr) men sen fattade han att jag hade målat den från vit botten. Han jobbar visserligen inte med dekorationsmåleri men han är ändå målare, rolig respons i alla fall.


Min Ekdörr, blev jättenöjd med den.


Kolmårdsmarmor med en äkta fönsterskiva bredvid.


Rouge De Range med anvisningsbild från Beckers i övre hörnet.


Sienna. Ej färdig, en överlasering kvar.

Jag själv är rätt nöjd med vad jag presterat, hoppas på bra betyg ;-) Vi är dock inte klara med marmoreingen ännu, vi ska måla samma marmorsorter igen fast på en vägg med ett visst mönster och med falska nischer. Jag ska försöka komma ihåg att lägga upp bild på det när det är klart.



Ny promenadrunda

Tittade på Eniro.se efter någon ny runda att gå med hundarna, hittade en lagom lång för dagen och hittade den faktiskt även i verkligheten. En väldigt mysig skogsväg som varierade från nästan bara en stig till bred, nygrusad skogsväg för lite större skogsmaskiner. Tyvärr går det nog inte att köra den rundan med spannet för är lite väl kuperat en bit på mitten. Gjorde en extremt enkel sökuppgift till hundarna, kastade ut godis i skogen på ca 20x20 m så dom fick jobba lite med nosen, vilket var väldigt uppskattat.


Sprite letar godis under minigran.


Loka kör ner hela huvudet i mossan.


Extremt dålig kvalité. Med fick åtminstone en bild på allihopa.

När jag kom ut ur skogen fick jag koppla hundarna igen, man vet aldrig om man möter någon rallyförare eller inte. Mötte dock 2 traktorer och en bil på hemvägen, bra med koppel ;-)


Charmig gammal skylt, undrar vad det står exakt?

Tuggben

Började morgonen med att försova mig och vaknade med magont så ringde och sjukanmälde mig till skolan, tar ikapp det jag missar på dagens måleri imorgon på min håltimma. Vi håller på med marmorering, just nu lär vi oss måla Rouge De Range. Tyvärr har jag ingen bild att lägga upp här. Men i alla fall, eftersom jag stannar hemma idag tog jag ett kort klickerpass med Martini och Tequila efter frukosten. Med Martini försökte jag arbeta bort tassarna i apporteringen. Han älskar att använda sina framtassar och jag var så överlycklig att han äntligen faktiskt lämnade trasan i handen på mig och inte släppte den 2 m innan när jag fick hjälp med apporteringsträningen i sommras så då glömde jag helt av att akta mig för felbeteenden. Så nu vill han lägga både ena framtassen och leksaken i handen på mig, inte så lyckat. Efter passet klarade han faktiskt några få gånger att sitta hyfsat stilla och ta emot fleecetrasan, hålla den ca 2 sec och sedan tog jag den. Verkligen jättenöjd med honom! Han är så rolig att jobba med också för han älskar verkligen att träna och jag bara älskar den hunden!<3

Tequila fick träna lite sicksack och runt. Har inte lärt henne så mycket freetsyle eller lydnadsmoment ännu så började med 2 grundläggande freestylerörelser. Hon är välldigt försiktig när man tränar med henne, inte riktigt vant mig vid det ännu, men oj va snabbt hon fattade vad hon skulle göra! Vi har inte tränat sicksack innan men efter bara någon minut sökte hon själv upp "portarna" och tog dom, jättskoj! Runt blev det inte så mycket av men nu har jag börjat i alla fall. Nu ligger alla 6 hundarna på mitt rum och äter tuggben. mamma är sjuk och sov därför länge, ville hålla hundarna i schack så att dom inte skulle väcka henne. Ne nu ska jag försöka plugga lite.


Drag och lastbil

Tog ut hundarna för en dragrunda i mörkret, fungerar riktigt bra om man tar på en massa reflexer och har en bra pannlampa. Zingo fick stanna hemma för kan inte ha koll på honm när det är mörkt och han hinner ju inte med dem övriga så kan inte sätta honom i spannet. Tequila och Colada verkar ha hittat sitt tempo, rask och stabil trav väljer dom alltid om inte vi blir omkörda eller får möte, då ökar dom alltid, olika mycket men alltid en ökning. Idag höll dom samma tempo i 3 km till Hudene, efter Hudene blev vi omkörda av en lastbil (såklart just en lastbil på smal, slinrig väg i mörkret) men det gick bra, han stannade och lät mig gå fram och hålla hundarna innan han försiktigt köra förbi, sådana förare gillar vi! Efter det så satte såklart Colada och Tequila en väldans fart, men efter att ha bromsat dem lite och talat lugnande föll dom in i ett mer hållbart tempo, lugn galopp. Efter ca 2 km sänkte dom farten till rask trav igen och höll det tempot sista km hem. Riktigt nöjd med dem idag, nu har jag inte heller några tvivel om varifrån Martinis muskler kommer, han är den enda av hundarna som drar precis hela vägen runt, vilket betyder att han jobbar mer såklart. Har inte vägt honom men han har nog gått upp minst 1 kg senaste månaderna för han har blivit biff! Inte lika lätt att hålla i famnen längre (till hans stora glädje såklart), min lilla gubbstrutt, så himla duktig<3

min lilla älskling <3
Martini 5 år <3

Agilitytävling Ulricehamn

Idag var jag ensam iväg med 4 hundar till inoff agilitytävling i Ulricehamn. Man passar ju såklart på att träningstävla dom unga/oerfarna hundarna när man har inoff tävling nära. Tog med mig Martini, Zingo, Sprite och Tequila. Martini var jättebra idag faktiskt, han följde mig bra och fick fina vägar, utom när jag inte riktigt gjorde det jag skulle. Men främst hade han bra fart ända in i mål! Kanske har han fart kvar i sig, tillräckligt för att fightas om placeringar på tävlingar ett tag till. Han vann hoppklassen och kom 2a i agilityklass efter Pia med Movitz (Movitz är vääldigt snabb).

Zingo var med bara för att det är roligt att köra honom. Han gjorde ett jättebra nollat lopp i hoppklass, bra fart och fina vägar, som resulterade i en 2a plats efter en bra mycket snabbare hund. Men vi slog åtminstone Christer med Glenn, som i vanliga fall är mycket snabbare än oss. I agilityklass gick Zingo fel i slalom, slalom är verkligen inte hans starka sida, så då passade jag på att träna lite extra på gungan. Zingo brukar alltid fuska och hoppa av gungan ovanför kontaktfältet så han får väldigt ofta en 5a på gungan, därför fångade jag upp gungan och släppte inte fören han hade gått ända ut. En frivillig diskning är inte så farligt, bra med träning.

Sprite hoppade ramen på däcket som var första hindret och forstatte genom nästa, disk direkt hahaha. Gjorde ingenting för han är han, det är kul ändå. För er som läser detta och inte vet om det så är Sprite blind på höger öga, eller rättare sagt, han har inget högeröga längre. Därför har jag inga höga färväntningar på honom över huvud taget. Om han någon gång blir bra agilityhund så blir han, annars får han springa omkring som han själv vill precis som nu, bara han har kul och får jobba lite. I agilityloppet strulade slalom något extremt så jag lät honom slippa och blev då disk nummer 2. Jag tror att han var så ofokuserad för jag missbedömde tiden jag hade på mig att värma upp så blev för stressigt i starten, hann inte göra dom förberedelser jag brukar för honom. Får jag minnas till nästa tävling.

Tequila behöver en hel del träning till, lite svårt nu med vinter bara och jag är inte med i någon ridhusträningsgrupp så måste boka egen tid för träning, lite krångligt för en lat Sandra. Tequila gjorde samma miss som Sprite på hoppbanan, ramen på däcket och direkt vidare på nästa hinder, inte så konstigt när jag gör inkallning i starten. Hon missade en del hinder längs banan som jag inte tänkte på att vara extra nogrann på, typiskt fel för henne så tycker att jag borde lära mig det snart. Det kommer väl så småningom hoppas jag. Hon hade väldigt fin fart och bra pondus hela banan och slalom gjorde hon galant! Agilityklassen gick jättebra tills vi kom till lite för avancerad handling för henne så hon tog ett hinder baklänges. Men hon gjorde ett jättefint slalom med bakombyte på hindret före och självständig ingång samt att hon gjorde riktigt bra på gungan, båda gångerna man skulle ta den, så var riktigt nöjd med henne trots disken.

På prisutdelning valde jag bara tuggpinnar till mina 3 placeringar, men eftersom alla som deltagit fick ta pris efteråt valde jag 5 till, alla tuggpinnar. Så nu har dom tuggpinnar så det räcker i... hm åtminstone tills imorgon ;)

RSS 2.0