Martini ensam lead hund i spannet

Kom precis hem från dragträning med spannet. Tog en promenad med all utrustning och hundarnabort till ett område som vi kallar för dammarna där det inte är någon trafik och lagom långt runt området, ca 2 km. Martini var ensam lead hund och han chockade mig genom att reagera på komandot "kör" direkt utan att tveka började han dra framåt längs vägen. Han gick jättefint, höll för det mesta linan sträckt och han tog initiativ  till att välja vägar, även om jag inte hade något att säga till om tydligen, så är jag väldigt stolt över honom. Men han är den lugnaste hunden som just nu har sämst kondis och han har dessutom tävlat agility hela helgen så han blev trött ganska fort och jag hade lite dålig koll så pressade honom lite för mkt. Mina weelhundar, Sprite och Colada, drog jättefint och kämpade på riktigt bra. Teamhundarna, Tequila och Loka, gjorde som vanligt, drog lite då o då men trasslade mest in sig i draglinorna, iaf Tequila. Men dom är inte lika krångliga nu som i början så även dom gör framsteg. Bara älskar mina underbara hundar!<3


Älvdalen och Forshaga

I Lördags och i Söndags var jag och Ellinor ute om red på Wytal och Ellinors Nordsvensk Svarten. Jättemysigt men kallt. Wytal hade samlat på sig energi sen måndagen innan eftersom Ellinor läser på annan ort hinner hon inte rida honom mer än på helgerna. Han var väldigt pigg och steppade större dele av ridturerna, dock mindre på Söndagen eftersom han hade gjort av med lite energi dagen innan och för att jag hade bättre koll på honom då. Jag slapp i alla fall frysa om händerna då jag fick jobba med honom ela tiden. Ellnor har gjort ett jättebra arbete med honom och jag är så stolt över Wytal och glad över att just Ellinor köpte honom. Haha snacka om att jag hade ont i sittbenen efteråt!

Sedan åkte jag till Forshaga och Siri :)<3 Ska spendera veckan hos henne och galenpudeln Elita.

Dalarna

Suttit nästan hela dagen bakom ratten idag. Jag åkte nämligen till Älvdalen, Ellinor och Wytal för helgen. Åkte hemifrån ca 8.30 och kom fram ca 19.00. Då har jag självklart stannat flera gånger för att sträcka på benen och äta m.m. Sprite fick följa med eftersom han ska tävla i Karlstad nästa helg efter att jag spenderat veckan i Forshaga. Jag och Ellinor gick direkt ut för att mocka, köra in nytt spån & hö samt ta in hästarna. Wytal var precis som jag minns honom, go och mysig men lite framfusig <3. Vi stannade i stallet en stund och borstade hästarna lite o bara myste. Har saknat honom såå mycket! Nu sitter Ellinor med blekning i håret, jag hoppas verkligen att jag gjorde ett bra jobb, men jag kommer behöva göra det igen imorgon eller på söndag så att det blir ordentligt blondt o inte bara orange/brun fläckigt :P

Folksam agility cup final

Varit i Vara idag och jobbat som funktionär på agilitytävling. Vi började egentligen redan igår med att bygga bana, dra linjer, ställa iordning sekretariatet m.m. Jag tycker tävlingen flöt på bra och vi hade inga större problem. Det värsta var väl nästan att vi hade missat att köpa någon dommargåva, så jag fick sticka till ica och köpa tulpaner på beställning av ena dommaren Åsa Wrede. Haha nej vadå miss från oss :-P. En trevlig dag med många vänner och många och intresanta samtal. Nu ska jag kolla på melodifestivalen och äta lite gott med familjen. Imorgon bitti blir det agilityträning tillsammans med mina härliga klubbkompisar på Borås BK.

Snart barmark, ÄNTLIGEN!

Jag vill kunna träna med hundarna! Både agility och drag men det går ju som alla vet inte att göra något alls ute just nu om man inte vill bryta benen av sig. Jag har fått total noja på dragträning nu och bara längtar tills jag kan ta fram cykeln o börja träna. Det är ju så himla kul! :-D Måste komma igång med Tequilas agilityträning också, hon har inte kommit alls långt och jag kan inte träna inne på något jag har nytta av i agilityn. Jag vill bara börja träna nu, det är allt. Snälla väder töa bort snön!

RSS 2.0