4-5 cm på 1 månad!

Ja det är mitt hår jag menar! :-D Tack vare att jag masserat in ricinolja i hårbotten ca 2 ggr/ vecka i en månads tid har mitt hår nu växt ca 4-5 cm. Jätteglad att det faktiskt fungerade på mig så kommer absolut fortsätta och förhoppningsvis få lite längre hår inför studentbalen.

Hur man gör. Massera in oljan i hårbotten, jättsvårt för tjockt som sirap, kan nog blandas med annan vegetabilisk olja för att lättare få ut i håret, vet dock inte hur det påverkar resultatet. Sedan låter man det sitta i ca 30-60 min. Men jag gjorde olivoljeinpackning samtidigt senast så hade väl i det i ca 4 timmar. Sedan tvättar man ur, jag upptäckte senast att äggtvätt fungerar bäst för mig. Testa dig fram, allas hår reagerar olika.

Äggtvätt fungerade!

Jag hade masserat in ricinolja i hårbotten och haft olivolja i längderna som inpacknig hela Lördagen, när jag skulle tvätta ur det misslyckades jag och testade att tvätta igen (vanlig balsamtvätt) men hjälpte inte med en andra gång heller. Så imorse testade jag att göra en äggtvätt. Jag använde 2 ägg, både gulan och vitan, dock blev det mer än jag trodde så hade räckt med 1 ägg, lite flytande honung och blandade i en gammal tvättbalsamflaska, så lite balsam kom med i blandningen också. Jag geggade in detta i hårbotten och lite ut på längderna men lät bli topparna. Lät detta sitta i i ca 10 min innan jag sköljde av med svalt vatten, viktigt att det är svalt för annars kan ägget koagulera, massera nogrant och skölj ganska länge. Sedan tog jag lite balsam i topparna innan jag sköljde sista gången. Mitt hår blev 100% rent, fluffigt och mjukt, kanske en aning frissigt men kan bero på att jag inte hade i någon gelé efteråt. Äggtvätt fungerar inte på alla hår men absolut värt att testa!


Ny kategori! No Poo

Nu har jag bestämt mig att börja skriva om no poo, förkortning för no schampoo, som jag har kört med till mitt hår i snart 1 år. i korta drag innebär no poo att man slutar använda alla produkter som innehåller sulfater, silikoner, uttorkande alkoholer och vissa mineraler och oljor m.m. Riktigt detaljerad beskrivning hittar man på lockig.se. Eftersom mitt hår mår så underbart mycket bättre nu och mina lockar är väldigt mycket finare och det känns allmänt friskare så tänkte jag även testa köra med no poo i ansiktet. Största anledningen till att jag ville testa detta på ansiktet är att jag har problem med finnar/pormaskar och allmänt ful hy och hoppas att detta ska hjälpa mig få fräsch och fin hy, i god tid innan studentbalen ;-).  Det är lite skillnad på dessa 2 saker men grunden är densamma, inga dåliga ämnen!!

Idag började jag med mina nya vanor så har inte hunnit få något resultat ännu. Jag har haft smink på mig så jag tog lite olivolja på en bomulstuss och tog bort agonsminket. Sedan sköljde jag av ansiktet med ljummet vatten, torkade lite lätt och sedan gnuggade jag in ren honung över hela ansiktet. Viktigt att det är ren honung utan bivax eller annat. Lät honungen sitta kvar någon minut innan jag sköljde av med vatten. Sedan baddade jag med hemmagjord ansiktsvatten, 1 del äppelcidervinäger & 5 delar vatten. När det torkat smörjde jag med mandelolja. Nu är huden mjuk och len och detta kommer jag fortsätta med morgon och kväll. För att bekämpa finnar/pormaskar ska jag testa på några olika kombinationer utan starkare ämnen som "suger ut" smutsen ur porerna. Återkommer när jag testat dem. 

I mitt hår använder jag Eldorados balsam för normalt hår som tvättbalsam, TRESemmé naturals balsam som vårdande balsam och inpackning gör jag av mitt vårdbalsam blandat med flytande honung. Efter tvätten har jag i gelé för stadga till lockarna och då använder jag Eldorados hårgelé, billigt och mycket bra. Just nu håller jag dessutom på med ett emperiment med Ricinolja för att se om det stämmer som vissa säger att håret växer snabbare. Jag masserar in det i hårbotten, tjockt som sirap och ett halv helvete att få in i hårbotten, masserar några minuter, oftast så länge jag orkar med och sedan får det sitta i ca 30-60 min. För att tvätta ur det behövs starkare grejer än mina balsam så därför tar jag enbart efter Ricinoljan Lactacyd i hårbotten för att tvätta rent. Jag mätte en hårslinga för att 1 månad senare kunna mäta och jämföra, skriver direkt när jag gjort det. Emellanåt gör jag även olivoljeinpackning, men nu när jag köpt mandelolja måste jag ju testa det som inpackning också.

Jag färgar mitt hår med henna från Herbique, den kopparröda. Jag har länge hållt på o blekt mitt hår men mitt hår gick till slut av så jag fick välja mellan kort och blondt eller långt och mörkare. Så jag valde att ta tillbaka min "naturliga hårfärg", men blev inte nöjd med resultatet och började förstå hur illa det är med blekning, färgning, intensivtoning och även toning så jag ville inte längre göra det men avskydde min hårfärg så till slut tog jag chansen på henna, och jag ångrar mig inte alls! Vill man ha brunt, rött, brunrött hår så rekomenderar jag absolut henna! Och en fördel till är att det är väldigt vårdande så det är som en inpackning med färg samtidigt. Därför har jag letar efter henna utan färg men har inte hittat någon i butik ännu. Vill använda det som vanlig inpackning för mitt hår älskar det! Till helgen ska jag passa på och göra en ordentlig omgång på både hår och ansikte.

Mixtrar lite

Ni som har vart inne på denna bloggen idag har säkert sett hur kaotiskt allt har varit, jag kan inte mycket om koder m.m. för bloggen men jag försöker lära mig. Hoppas ni har överseende med mig och att det blir bra till slut, hoppas jag i alla fall..

Löptik

Jahopp, nu har Loka kommit in i löp. Hon ligger just nu i min säng och sover medan 3 ledsna hanhundar står nere och tär på mammas tålamod. Jag kanske skulle stängt in pojkarna istället? I vilket fall så har jag inte skrivit på några dagar för jag har faktiskt inte haft något att skriva om, jag har mest bara tagit det lugnt och njutit av att vara med Jonathan hela lovet. Men nu är lovet över och dags att ta tag i mitt liv igen.

Dragträning i Högbo skidspår

Idag var jag på Högbo skidspår för att testa att åka skidor efter Martini & Tequila, gick sådär faktiskt, har man itne åkt skidor på sisådär 10 år så är det väl inte konstigt att man ramlar 4 gånger på 2,5 km. Jag var bara ivägen för de andra skidåkarna några få gånger, antar att de flesta åkte betydligt längre slingor än jag gjorde.
Fick filmat en kort bit också, lite skakig bild eftersom jag inte har så jättebra balans på skidor.



Hundarna skötte sig utmärkt, dom lydde sin emellanåt halvt hysteriska matte som fick smått panik vid nedförsbackarna då jag inte kunde bromsa ordentligt så jag var väldigt glad att inte så många mäniskor såg mig :-P

Skoter och korvgrillning

Nu när jag har sportlov passar jag på att vara hos min pojkvän Jonathan som bor ca 45 mil norrut, nämligen i Sandviken. Jag har med mig Martini och Tequila, vill inte vara utan dem en hel vecka.

Igår åkte vi till Margita och Janne, där vi mötte dem samt Emelie och Henrik ute på bryggan för korvgrillning. När vi väntade på att brasan skulle få bra glöd tog Janne fram sin skoter som jag och Jonathan tog en kort tur med. Vi lät hundarna springa med bredvid och dom tyckte nog att det var riktigt kul, Tequila i alla fall, Martini är ganska mycket långsammare än Tequila så han kom på efterkälken ganska snabbt. Vi tog det ganska lugnt för att dom skulle ha en ärlig chans men på tillbakavägen sa jag åt Jonathan att gasa på lite så att hundarna fick sträcka ut ordentligt. Eftersom vi körde ifrån dem fick dom leta lite efter vart vi var, dom hade ju aldig vart ute på den isen innan. Efteråt var dom rätt nöjda och blev såklart jätteglada när både jag och Emelie lyckades tappa korvarna i elden eller på marken bredvid= hundmat. Jättetrevlig eftermiddag i härligt sällskap.


Redigering av tävlingskalender

Måste inse att min tid och ekonomi inte räcker till alla dom tävlingar jag ville åka på och de mål jag hade för mig och Martini. Många klass 3 ekipage åker nu land o rike runt för att försöka ta tillräckligt mycket poäng för att komma med till EO. Eftersom jag tar studenten nu till våren och planerar att flytta strax efter det kan jag inte lägga alla pengar på att tävla tyvärr, så därför lägger jag ner mina förhoppningar om att kunna kvala in till landslag och/eller EO. Därför tar jag bort flertalet av de tävlingar jag tidigare skrivit med på preliminära tävlingskalendern.

Individuellt

Gotland Double Up
, 24-25 Mars. Klass 1, 2 & 3 båda dagar.
Göteborg HU, 29 April. Öppenklass (kanske)
Råådalen Bk, 12-13 Maj. klass 1, 2, 3 & Lag
Huskvarna Hk, 19 Maj. klass 1, 2 & 3. (kanske)
Lunds Bk, 27 Maj. Klass 3 och lag.
Falkenberg Bk, 2-3 Juni. Klass 2 & 3.
SBK Göteborgsav. 6 Juni. klass 1.
Jönköpings Bhk, 9 Juni. Klass 1 & 2.
SM 2012, 15-17 Juni. Tävlar både ind. & lag.
Gävle bhk, 5 Juli. klass 2 & 3. (kanske)
Slottshoppet Uppsala, 8-14 Juli. 8-10 klass 1 & 3. 11-14 klass 2 & 3. (kanske)
European Open, 27-29 Juli. Åka och titta om jag inte mot alla odds lyckas kvala in.
AugustiAgility Kugsbacka, 18-19 Augusti. Klass 1, 2 & 3.
Bjuvscupen, 25-26 Augusti. klass 1, 2, 3 & lag.
Ulricehamns Bk, 13 Oktober. Klass 1, 2 & 3. (kanske)
Julruschen Kungsbacka, 24-25 November. Klass 1, 2 & Int.

Lag "New Generation" Världens bästa lag!<3

Oskarström Bk,
3 Mars.
Råådalen Bk, 12-13 Maj.
Lunds Bk, 27 Maj
SM 2012, 15-17 Juni.
Gävle Bhk, 4 juli. (kanske)
Bjuvscupen, 25-26 Augusti.
Göteborg/Mölndal Bk, 30 September



Martini 9 år!

Älskade lilla Martini fyller 9 år idag!

 

Tänk att min allra första hund fyller 9 år redan! Minns när vi var och tittade på honom för 8,5 år sedan, den försiktiga långbente unghunden som skulle komma att bli mitt allt. Martini är en underbar hund som alltid varit min bästa vän. Vi har lyckats med en del han och jag, Champion i både agility & hoppklass, SM 2009, 210, 2011 (placering 7) och 2012 (ind + lag), vi har tävlat i Sverige och Danmark, varit strax utanför reservplats till landslaget, kommit 2:a i freestyle klass 1 på U-SM 2008 och självklart en massa som inte har med tävling o göra.






Martini du är bäst och matte älskar dig! <3

RSS 2.0