Dragträning med kattmöte

Tog ut hundarna på en runda med cykeln idag, börjar bli ganska läskigt att köra med cykel efter alla 6 hundarna så ska försöka fixa en 4hjulig cykel så snart som möjligt. Körde mot Jällby så fick ta oss över 183:an. vågade inte chansa på att dom skulle välja rätt väg rakt fram så kopplade loss dem från cykeln, tog på colada ett koppel och ledde både hundar och cykel över vägen. på andra sidag kopplade jag för dem framför cykeln igen och drog iväg. Dom börjar äntligen få upp motivationen allihop nu utom möjligen Zingo som inte drar lika mkt. Så det går fort nu, håller på fotbromsen ungefär hela tiden utom i uppförsbackar. Colada och Tequila uppförde sig utmärkt och vi mötte flera bilar, blev omkörda av några bilar, en buss och en moppe, allt utan att hundarna brydde sig! :-D Men när vi körde förbi en kvinna som var ute och plockade lite vildblommor var det svårt att inte springa fram och hälsa, men otroligt nog lyssnade Tequila på mig när jag sa åt henne att inte hälsa så vi kunde köra vidare utan en paus inplanerad av hundarna. När en katt sprang ut på vägen en bit framför hundarna tänkte jag att det var kört, nu kommer jag inte få dem att stanna på vägen ens. Katten sprang av längs en infart till en villa åt vänster och jag visste att mina hundar såklart ville följa efter, men till min förvåning lyssnade Tequila och colada på mig när jag "nejade" dem varje gång de fokuserade på katten och berömde varje gång de fokuserade framåt på vägen. Efter en lite bit stannade vi på en skogsvägsinfart för att vila och ge hundarna vatten innan vi fortsatte hemåt.





 Höger och vänster börjar fungera oftare och oftare nu, så himla roligt att dom lär sig!  :-D när vi var framme vid korsningen vid 183:an igen stannade jag när Tequila och Colada var ca 1 meter ifrån stopplinjen och gick fram för att kolla hur trafiken såg ut. Då kommer en stor skolbuss bakom mig och mina hundar står påtok för långt ut åt vänster på grusvägen för att bussen skulle kunna komma förbi så jag fick skynda mig att knuffa in hundarna mot kanten, släppa fram bussen med alla nyfikna elever och sedan hålla utkik på trafiken igen. Åt vänster såg jag lättelångt och hyffsat åt vänster så när det var fritt hoppade jag på cykeln och släppte fram hundarna. Tequila och Colada gick utan tvekan rakt fram (nästan hemma) så det var därför jag vågade köra över vägen denna gången. Alla var trötta och törstiga efteråt men efter bara någon timma var tikarna igång och lekte som vanligt ute i hundhagen så tror inte att jag pressade dem för hårt och det är ju skönt att veta vart deras gräns går ungefär.

uppdatering agility

Länge sen jag skrev senast och det har hänt en hel del på agilityfronten, har tävlat en del och självklart tränat en del. Börjar med tävlingarna. För ett tag sen var det KM på Borås BK och jag var med med Martini, Zingo och Sprite. Martini dummade sig i slalom och när jag inte fick honom att göra rätt sket jag i det och diskade mig. Sprite fick en drös med fel för några rivningar och missar på kontaktfält men jag förväntade mig inte så mycket av honom så jag var jättenöjd med honom. Zingo fick totalt 10 fel och blev 7:a, precis utanför pokalplacering..

Så var det Falkenbers tävling, det gick åt skogen totalt med Martini, vi diskade oss i alla 4 lopp. Zingo var nära att ta sin sista hopp-pinne men var lite långsam och i ett annat lopp diskade vi oss för att jag tappade honom bakom ryggen.

Har även varit med på Trippelchansen som hölls av Göteborgs HU. 3 torsdagar under 3 månaders tid har jag, mamma och Christer Lankell åkt till göteborg och tävlat. Totalt kom Martini 2:a i medium, slagna av Linn Magnusson och Ella, inget som förvånade mig direkt. Zingo och Sprite fick ingen placering i det totala men några placeringar i varje enskilt lopp fick dom allt :-). Sprite gjorde några riktigt fina lopp och jag börjar hoppas på honom. Christer vann small så han var ju inte lite överlycklig för det var hans första pokal, Martini fick såklart också en pokal, riktigt fin faktiskt.

Nu senast var jag och mamma i bollebygd på klass 1 med Sprite. I agilityklassen blev han 6:a på 5 fel i slalom. hade han inte gjort fel i slalom hade han blivit 2:a och ett steg närmare klass 2 :-D.

 


I hoppklassen missade vi sista hindret och trillade då ner ganska långt i resultatlistan, exakt vart vi kom vet jag inte för vi packade ihop och åkte hem.

 


Och en till film kommer här, fast denna på Tequilas träningspass med Running Moose. 

 


RSS 2.0