Dragträning, landslagsuttagning och utställning

Har hänt lite sen jag bloggade senast. Jag har varit iväg med alla hundarna och dragtränat och tillverkat nya draglinor tillsammans med Lena, en tjej jag träffade i höstas på en draghundsträff jag var och tittade på. Vi hade jättetrevligt, drog först med hennes och sedan med mina, grillade korv och satt sedan i några timmar med linorna och en massa hundprat. Så nu har jag nya linor och fått lära mig lite mer om hur jag ska fortsätta träningen med mina hundar.

Så har det varit landslagsuttagning, jag åkte tillsammans med mina föräldrar och Elin Hylander till Skurup. Vi bodde i jättesöta stugor ca en kvart ifrån tävlingen och jag och Elin upptäckte att skåningarna på en gata där hade lite knepiga morgon och kvällsvanor, alla var inne och hade släckt tidigt och alla var uppe och ute tidigt... Uttagningen gick bra även om jag inte kom med i landslaget. Martini och jag gjorde flera fina lopp och jag är jättenöjd med honom! Men vad är en tävling utan skitlopp också? Diskade mig i 2 lopp, ett i varje. I agilityloppet smet han bakom ryggen på mig i sista kombinationen. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde fel men tror att det var ren otur. Elin blev 4a och kom med i lag till VM, grattis Elin!

Och nu senast har jag varti på utställning i Hässleholm med Mia Häggblads hundar och ställt ut. Mia kunde inte åka själv så hon bad mig att komma så jag tog med mig Carita och vi hade jättekul hela helgen. Carita var helt underbar och hjälpe mig med att filma, ta kort och hämta/lämna hundar i tältet. Charlie och Mimmi ställdes i juniorklass och fick båda Wery Good båda dagarna, Ängla ställdes i valp 6-9 månader och blev 4:a båda dagarna. Jätteduktiga och snygga hundar :-D 


Mimmi


Charlie


Ängla

 

Kondispass för matte

Tränade på Tomten BK idag med Sprite, Tequila och Colada. Första träningspasset för mig och Colada tillsammans och det gick riktigt bra. Tränade framåtsändande på hopphinder, tighta svängar på hopphinder, däcket, balansen, säcken och utåtsändande på tunnel med båda tjejerna. Sprite fick inte så mycket träning för i början sprang en jättestor och läskig hund fram till Sprite och skrämde honom, en Papillon.. Efter agilityträningen gick Ewelina igenom hur en utställning går till (ska eventuellt ställa en hund om 2 veckor men osäker på hur det går till) och nu har jag nog lite bättre koll. Nöjd med träningspasset och det blev mycket springande för mig som inte var stilla en minut under 2 timmar. Bra för det behöver jag haha.

100%

Running moose träning med Tequila idag, hon var grymt duktig! Hann bara med 10 stycken repetioner för det började regna så jag var tvyngen att packa ihop och skydda videokameran. Jag har tyvärr ingen kabel till datorn så jag kan lägga över filmerna men behövde filma för min egen skull så jag kunde se om Tequila verkligen gjorde rätt, och det gjorde hon verkligen! Hon sprang rätt 10 av 10 gånger! nästa träningspass ska jag börja hålla min position liiite längre bak så jag inte längre ligger så långt före henne. Som det ser ut just nu så springer jag långt i förväg så att hon drar på ordentligt för att springa på rätt sätt. Får se hur det går.

Privatlektion på Vinna HC

Ville veta att jag gjorde rätt och hur jag ska fortsätta träningen med Tequila och hennes balansbom. Emelie tyckte det såg bra ut och hon förklarade alla steg för mig i hennes träning så nu har jag nog koll på hela utbildningsproceduren. Jag ska bl.a. alltid filma hennes pass och anteckna hur det går för henne så jag har koll på att det går åt rätt håll. Jag lär mig alltid massor när jag går lektion för Emelie.  

Zingo tog pinne i Tranås

Tävlat agility i Tranås i helgen, packade husvagnen och åkte, jag, Carita och mamma förstås. Första gången jag körde med husvagn på men gick bra, även om mamma var lite nervös emellanåt ;). Åkte i Fredags och efter att ha ställt upp husvagn, varit på tävlingsområdet och ställt upp tält så var vi ganska trötta och väldigt flummiga alla tre. Men oj vad kul vi hade! Blev lite sightseeing i Tranås när vimsig Sandra körde några varv i rondellerna och valde gator lite huxflux. till slut hittade vi både en Ica och en Thai resturang :D Eftersom Sandra inte fattade att man skulle slå på strömbrytaren på elstolpen på campingen så var strömmen avstängd hela natten lika med vääldigt kallt! Carita hittade missen på morgonen så blev tack o lov bara en kall natt.

Kändes skönt att vara på utomhustävling igen och alla hundarna skötte sig jättebra. Colada låg och sov i stålburen trots att hon kunde se allt som hände utanför, riktigt stolt över henne. Inga resultat på Lördagen för jag var inte riktigt koncentrerad hela loppen så Martini fick 2 disk och Zingo fick 2 5felare. Lördagen gick bättre dock, helnollade alla 4 lopp och Zingo fick dessutom en 2a plats i Hopp 2 small och en uppflyttnings pinne. En pinne till så är han i 3an i både agility och hoppklass.

Nöjd med helgen även om Martini känns väldigt seg och gammal, får se om han får upp farten igen eller inte.

RSS 2.0