Träningssugen

Läser lite hundfolks bloggar och blir jättesugen på att träna själv, agility, lydnad, drag.. Vad som heslt bara det är träning! Vill lära mig och Sprite lydnad ordentligt men känner att jag inte riktigt har koll på vad vi ska lära in för klass 1. Sprite kommer förhoppningsvis bli av med sina ögondroppar om ett tag så ska börja träna upp honom i agility igen och lära in alla lydnadsmoment så vi kan ut o tävla. På det lilla jag har tränat lydnad med honom hittills känns det som att vi skulle kunna bli bra :-) Skulle egentligen vilja gå en lydnadskurs för nybörjare för någon riktigt duktig instruktör men varken tiden eller pengarna räcker till allt :-/ Så får ta mig i kragen och börja träna på egen hand, läsa om momenten och inlärning av dem på internet så gott jag hittar. Förhoppningsvis kommer vi ut på tävlingsbanorna till hösten eller våren :-D

Largehundarna i agility får se upp sen också, för hjälp vad fort det går när han springer! Blir han bara mer hindersäker på främst slalom så blir det riktigt bra. Han har en pinne i agilityklass sen innan så "bara" att försöka plocka resten. Känns inte som att hans mankhöjd är ett problem, han hoppar väldigt bra för att vara en så liten largehund.

 
Så här såg det ut sommaren 2009 då Sprite tog sin första agilitypinne, matte hamnade långt efter.

Gåsahoppet och agilityträning på Tomtens BK

Agilitytävling i helgen, Skurup och Oxies Gåsahoppet i Nils Holgesson hallen i Skurup. Bra och trevlig tävling men tyvärr var Martini ganska seg och inte så jättelyhörd. Men på fredagen lyckades vi ändå få en SM-pinne i hoppklass. Börjar tro att min 8:a åring börjar bli gammal :/ Han hade fina vägar vissa lopp men vissa lopp kunde man tro att han var döv.. Farten var ungefär lika i alla lopp, det går inte så fort men han älskar det så jag hoppas att han får upp farten igen nu innan landslagsuttagningen och främst SM. Har inte så stora förväntningar på landslagsuttagningen i år eftersom han känns som han gör, får satsa sen igen med Tequila eller Sprite om det vill sig så väl :D Hade i alla fall en väldigt trevlig helg med många vänner och mycket skratt. Jag, mamma och Ewelina åkte på torsdagen till Mia och Magnus i Hjärnarp för att bo hos dem över helgen. Dom är bara för härliga hela familjen och vi hade jättekul, Mia var även med och kollade på mig och Martini på lördagen. Tack allihop för trevlig helg! Har filmer på loppen men ingen kabel till att lägga in dom på datorn från videokameran så kommer bli en filmbomb senare när jag skaffat kabeln.

Igår var jag också iväg och tränade agility på Tomtens BK med Ewelina och hennes mamma. Hade med mig Tequila och Sprite, Martini var trött och fick stanna hemma. Tränade lite allt möjligt med båda och båda var jätteduktiga. Sprite överraskade mig och gjorde väldigt många fina svängar åt höger (han har nästan ingen syn på höger öga) så matte var väldigt nöjd med träningspasset. Tränade lite Jaakko svängar med Sprite också och det gick jättebra åt ena hållet, hans vänstersväng såklart. Andra hållet gick också bra men mycket större sväng eftersom han vill garantera sig att han inte springer rakt in i infångaren antar jag. Men lite mer träning ska han nog klara av tighta och fina svängar åt bägge håll :D

Äntligen lite framgång!

Tränade balansbommen idag med Tequila och Sprite på Herrljunga BK, väldigt smidigt med en BK bara 5 minuter hemifrån :-D. Höjde bommen ytterligare lite för Tequilas Running Moose träning och nu äntligen går det som jag vill! 8 av 10 gånger trampade hon rätt så jag är jättenöjd med älsklingen. För att få farten på henne tog vi hela bommen och utplacerad godisskål längre fram, när det fungerade ville jag inte använda andra belöningssätt eftersom hon har gått dåligt de senaste träningarna. Har tänkt boka privatlektion för Emelie Merenius snart så jag får lite feedback från henne hur jag tränar och hjälp med hur jag ska fortsätta.

Även Sprite fick träna lite på bommen och det gick riktigt bra. Han har 2på2av och även han fick springa på godisskål. Han vill gärna att matte är bredvid honom när han kommer längst ner på bommer så måste väl erkänna att jag har varit dålig på att variera mina placeringar. Han fick träna på att ta kontaktfältet medan matte var ca 20 cm bakom honom, ungefär så mycket han gick med på för att göra sitt 2på2av.


Cykla och packa

Nu ska jag iväg ut med Tequila, Loka och colada och cykla så dom får göra av med lite överskottsenergi inför bilresan till Skåne. Ska tävla i helgen på Gåsahoppet och ska bo hos tikarnas uppfödare, Mia Häggblad, kennel Sheltiebeautys :-) Det är första gången Mia får se tjejerna sen dom var valpar så ska bli kul o höra vad hon tycker om våra fartdårar. 


Från v. Piña Colada (Colada), Vanilla Sky (Loka) och Tequila Sunrise (Tequila)


Martini bordträning

Lyckades få med mig Emmies kamera ut och fota Martinis bordträning, riktigt nöjd med mig själv.

 Martini tränar bordet
Fullt fokus på leksaken i min hand.

Lite taggad :P
Lite taggad kanske? haha

Skulle varit en film också men jag gjorde nåt fel med kameran så det blev visst inget, sorry.


Kapat benen på bordet

Kontrollerade höjden på agility bordet och det blev till att ta fram sågen och ta bort 15 cm på benen. Martini mindes direkt vad som förväntas av honom på bordet men ska se till att han verkligen tvärnitar och inte kanar av, vilket är största risken för fel för honom. Att träna på att stanna trots stooor dragning att fortsätta blir det också såklart. Har ca 3, 5 veckor på mig inför landslagsuttagningen och då ska Martinis hinderteknik på alla hinder vara  på topp, förhoppningsvis.

Endlöst pusslande

Dragträning stod på schemat idag så kopplade ihop hundarna och stack ut. Har lärt mig hur jag måste göra med cykeln för att dom inte ska sticka iväg med den eller få den över mig innan jag hunnit sitta upp, längtar tills jag har min 4hjuliga sparkcykel.. Började med Martini/Colada fram, Tequila/Loka i mitten och Sprite/Zingo längst bak. Efter ca 1 km tog jag bort Zingo från spannet för att han inte hinner med när vi ökar farten, så han fick springa lös bredvid/bakom. Tequila gick väldigt snett och det vill jag absolut inte att hon ska göra, vill inte att hon belastar snett så prövade att byta plats på henne några gånger med verkade som att det bara var längst fram hon gick rakt. Martini och Tequila fick byta plats men det löste inte Colada och Tequila riktigt så Martini fick komma tillbaka fram. På hemvägen kom jag på idén att sätta Martini, Colada och Tequila längst fram tillsammans. Det fungerade jättebra och dom gick tight ihop och drog rakt alla 3. Och hjälp vilken fart det blev! Vet inte om det berodde på att vi var påväg hem eller för att alla 3 lite mer dragpigga hundarna gick tillsammans i täten. Nu vet jag helt säkert att jag måste göra nya linor för det var såå mycket skönare med mer mellanrum. Eftersom Zingo var lös och Tequila gick i täten var det 2 platser tomma, dom 2 i mitten. Så det var hela mittsektionen tom mellan främre och bakre ledet. Blev ungefär 3-4 km men alla var jättepigga efteråt ändå, även Martini= jätteglad matte! På promenaden efteråt för att dom skulle varva ner kastade sig alla 6 i en bäck för att dricka och kyla tassarna.

Spårkurs

Varit på spårkurs med Martini och Sprite hela kvällen. Pojkarna gick 2 spår var med 1 90graders vinklel på varje. Martini var väldigt systematisk och fokuserad, fick dock för sig att markera lite på vägen en gång så kom av sig lite men hittade snabbt spåret igen. Sprite var väldigt noga att hitta exakt där matte gått så han sicksackade lite innan han satte full fart framåt med en springande matte bakom. Riktigt nöjd med bägge 2 och ska försöka hinna lära in att plocka pinnarna i spåret innan nästa träning om 2 veckor.

Running moose och nosdutt

Tränade kontaktfält med Martini och Tequila på Herrljunga BK nyss. Martini har nosdutt och nu börjar han bjuda riktigt bra på beteendet, har har vart i en dålig svacka ett tag men nu går det bättre igen :D. Dock blev det för jobbigt att stanna om leksaken blev lite för rolig.

Tequila tränar running moose, Emelie Merenius egna variant på running contacts. Jag har varit väldigt slarvig med mina mål med den träningen så fick ta mig själv i kragen och börja om från absoluta början. Försökte hitta vart jag skulle placera Tequila för att hon på ett språng skulle trampa rätt med tassarna och det var inte allt för lätt. Hon blev omotiverad när jag failade henne, kallade tillbaka henne utan att låta henne få leksaken, så fick jobba på motivationen lite också. Bägge hundar fick träna på att vara passiva också då dom fick ligga kopplade aldeles intill balansen när den andre fick springa.

Slalomträning

Tog ett slalompass med Tequilabus som paus för pluggandet (otroligt tråkigt att plugga!). Hon börjar sänka sig mer när hon springer i slalomet och ingångarna är underbara! Jättenöjd med att använda slalombågar, får med alla möjliga byten och ingångar direkt i träningen. Hon fuskade några gånger men bara för att matte satte bågarna för högt upp. Farten var helt okej, lite seg var hon allt emellanåt men riktigt bra fart dom flesta gångerna. Hon suger väldigt bra på slalom nu också, jag hinner knappt börja röra mig mot hindret innan hon är påväg. Duktig liten flicka :). 

RSS 2.0