Frustrerad..

Läste igenom alla draginlägg på mig blogg jag skrivit och fy *** vad jag saknar det! Jag har inte tränat drag sen i somras, minns inte ens när :-( Martini är pensionär så har bara 2 hundar kvar att köra med, min bästa ledarhund är borta ur bilden (Colada), inget fordon, ingenstans nära att köra utan att behöva ta bil för att komma dit. Men då jag har en liten skitbil utan dragkrok kan jag inte ens få med mig något fordon även om jag hade det. Jag har två tollare jag kan utbilda så jag har ett starkt 4-spann men har inga selar till dem och inte pengar att köpa det för heller. Jag har alltså ingen chans att kunna köra drag på annat sätt än Canicross med sheltiesarna, men jag saknar ju riktigt drag!! :-(
 
Saknar att bo på landet, att ha bra småvägar precis utanför tomten, att ha fordon att köra med, att ha motivation och ambitioner att komma någonstans, nu känns allt bara så svart..
 
Jag har bara ett extrajobb som jag inte ens vet hur bra jag kommer kunna prestera med, har en massa fritid men ingen ork eller inspiration till att göra något vettigt alls, hamnar oftast bara framför datorn eller tv och gör ingenting, vill inte vara så men kommer heller inte ur det. Önskar jag får det jobbet jag hoppas på, men måste vänta innan jag vet, hemskt!
 
Var tvungen att skriva av mig lite, ska försöka sparka mig själv i baken och börja med dagens sysslor.

Hundsoppa

Igår gick jag upp kl 5 för att hinna till veterinären i Göteborg med Martini för operation. Slapp undan rusningstrafik för åkte tidigt, innebar att jag var framme vid stationen nästan en timme innan min tid, fick vänta i bilen och dricka kaffe. Dom öppnade 7 och veterinären tog emot mig en kvart tidigare än bokat, lyx :-)
 
Inga konstigheter, fick lämnat Martini och sedan åkte jag till Michaela för att umgås lite. Vi gick en lång härlig promenad med alla 5 sheltiesar, jag hade med mig Sprite & Tequila. Vi hade jättetrevligt och pratade om massor, mest hund såklart ;-) Kom fram till att vi ska fixa minst en träningsdag med vallning, både pröva på och de som hunnit träna lite innan, tanken var bara shelties men även andra raser är ok. Jag har vallat för Irené Stjärnås innan och jag själv anser att hon är jätteduktig och hon har erfarenhet av vallning med flera raser, en del med shelties. Tequila vet jag ju har vallning i sig så vore så himla kul att utbilda henne mer och se hur långt hon kan komma.
 
Veterinären sa att de skulle ringa efter 1 ungefär, 20 över tolv ringer dom och säger att han är vaken igen och kan hämtas :-) En väldigt groggy men glad Martini möter mig på stationen, operationen gick bra och de tog bara de små tänderna längst fram i nedre käken, total 6 tänder men de ska inte påverka honom särskilt mycket, han kan inte noppra saker längre men ingen förlust :-P Fick göra hans mat till en soppa för att han skulle kunna äta, tur att han redan äter färskfoder så enkelt att blöta upp torrfodret och gegga ihop med vatten= soppa. Såg hemskt äckligt ut men han lyckades slicka i sig det så jag är nöjd. Han är så gullig när tungan ibland åker ut, i vanliga fall ser man bara tippen på tungan men nu hängde den långt ut när inga tänder stoppar den framåt :-P
 
Glad att min lille kille mår bra, Anders Furuvik kollade även hans leder och sålänge han inte visar hälta ska jag inte oroa mig. Bästa med vet. besöket var nästan priset, bara 3.300:- Var beredd på över 5.000 så en riktig lättnad. Kan varmt rekomendera Västra Djursjukhuset, tycker dom är riktigt bra!

Martinis operation imorgon

Imorgon ska lilla gubben operera bort några tänder, förhoppningsvis inte så många. Han luktar verkligen död i mummen och det ser inte alls bra ut så ska bli skönt att han det ska fixas. Undrar bara vad jag ska göra i Göteborg imorgon förmiddag några timmar medan jag väntar på att få hämta älsklingen?                           
 
 
 
 

Glöggparty med LR

Gillar mitt nya jobb, har inte riktigt kommit igång helt än men har bokat in mitt första homeparty och håller på att bjuda in folk, hoppas verkligen det kommer bli bra! Om någon skulle vara intresserad så är det 30e Nov i Herrljunga ;-) Ska få hjälp av en kollega för själv har jag varken tillräckligt många produkter eller erfarenhet för att kunna hålla i visningar själv. Älskar hur hjälpsamma alla är, även om jag står några steg under dem i stegen så hjälper dom mig ändå med visningar och lånar ut produkter, så otroligt härliga människor. Lite nervös blir jag dock när jag tänker på att sen stå ensam med visningar, har alltid haft svårt att prata inför folk, får bjuda in lite nära vänner att träna på :-P
Mitt startpaket har inte kommit än, så just nu har jag bara katalogen.
 
  
     
 
Känns skönt att ha mål att sikta mot, dock har jag kännt mig väldigt sjuk den senaste veckan så jag har inte så mycket ork att verkligen köra järnet. Hoppas jag mår bättre snart för är inte roligt alls att jag knappt utför något alls på dagarna. Ska laga lite mat till mig själv nu, får passa på att äta lax när inte Johan är hemma, han är inte direkt jätteförtjust i fisk :-P

sluta drömma börja leva

Igår var en riktigt dålig dag för mig, jag tog Martini till veterinär för att kolla leder och tänder. Hon tyckte att han var fräsch för sin ålder och att jag inte ska vara orolig för lederna sålänge han inte visar hälta, klickandet får jag stå ut med. Tänderna däremot var värre, dom 2 längst fram i underkäken är helt körda, dom kommer opereras bort och om jag har otur några tänder till. Fick en tid för operation, vet inte än hur många tänder dom kommer ta men vet att det kommer svida i plånboken, arbetslös och veterinärräkningar går inte riktigt ihop..
 
Hemma igen så gick jag till Johans jobb för att åka med honom till banken, skulle prata möjligheter med bolån. Nöjd med bankmannen vi fick prata med men självklart var det ett tydligt nej. Sålänge jag inte har jobb är det stört omöjligt och vi måste lösa kontantinsats på egen hand. Ingen av oss har en förälder som skulle kunna låna upp hus eller så för att hjälpa oss med kontantinsatsen så det måste vi lösa själva. Sen har johan ett billån som stoppar oss lite, så det enda vi kan göra är att sparasparaspara och betala av så mkt som möjligt på billånet så kan vi börja titta på hus om ett tag. Känns väldigt tråkigt att inte komma ifrån lägenhet, önskar verkligen jag bara kunde öppna ytterdörren och släppa ut hundarna i trädgården.
 
Så av allt som hänt det senaste så mådde jag riktigt jävla dåligt igår. Tårarna kom direkt efter att jag sa hejdå till Johan när han gick tillbaka till jobbet och jag gick hem. Hade tänkt åka till badhuset och träna men klarade knappt samla mig och göra något vettigare än att sitta på govlet och må dåligt. Så jag satte mig i soffan och tittade på en film, allt för att lugna ner mig själv och andas ut. När Johan kom hem var jag ganska lugn igen men när han försökte pigga upp mig och kittlade mig gick jag från skratt till gråtattack utan att förstå varför jag ville gråta. Ännu värre var när vi skulle gå ut med hundarna och han fånade sig och sa "att han ville öva" på att ta på barn ytterkläder så jag fick vara barnet. Självklart skrattar jag åt min underbara knas men huxflux börjar jag storgråta istället, det var riktigt läskigt och stackars Johan fattade ingenting, inte för att jag förstod heller men. Efter allt gråtande kändes skallen som en tvättsvamp eller nåt, somnade hur lätt som helst för var helt utmattad.
 
Idag har jag fystränat hundarna lite lätt, kastade boll uppför en rätt brant backe, sen fick Tequila tag på den och då behövde inte jag jobba mer, hon sprang runt runt upp och ned för backen med 2 tollare hack i häl för att sno bollen. Tror hon sprang en 7-8 vändor i backen och jag bara stod där och skrattade åt henne, sötnos<3
 
Haft lite pepptalk med bästa systern på telefon nyss och bokat biljetter till Breaking Dawn part 2 på fredag så ska bli skönt att umgås lite med Emmie :-) Nu måste jag sätta fart och städa lägenheten för får besök av Evelina senare, ska bli jättekul! Hon är ofta en så himla positiv energibomb, hon brukar ofta få mig på bättre tankar och är kul att umgås med. Lite jobbigt bara att hon lätt får mig att sakna hästar :-P
 
Ne, stänga av datorn och städa nu. Bye

Lotuscupen

I Lördags var jag och Johan på Lotuscupen med Sprite och Tequila. Vi bodde hos hans systrar i Vallberga med alla hundarna, 9 hundar totalt i huset och alla gick jättefint ihop. 2 golden, 4 tollare och 3 sheltiesar, inga problem alls :-)
 
Tävlingen gick rätt bra, Tequila var rätt tossig i första loppet men mitt enda mål med henne var att hon absolut inte fick tappa motivationen så hur mycket fel hon än gjorde så berömde jag henne bara och körde vidare, och jag lyckades!! Hon tappade inte motivationen en enda gång, hon var riktigt taggad, satt o skällde i starten och sprang på riktigt fint hela tiden, min underbara lilla flicka! <3 Film på hennes 3 lopp, i agilityklass A var hon ca 3 sekunder efter Tina och Kid som vann klassen, Kid är grymt snabb och att Tequila kunde få den tiden trots att jag 100% safe körde gör mig riktigt stolt. När hon river hinderstödet i sista loppet var min enda tanke att få henne att hoppa ett hinder och sedan därifrån, verkligen jättenöjd att hon så snabbt vågade hoppa igen och att hon tog 2 hinder till på vägen ut. Tog några hinder ute på framhoppningen efteråt med leksak och då var maxfarten och motivationen tillbaka igen så kan inte vara mer än grymt nöjd!
 
 
Sprite kändes lite svårkontaktad i första loppet men det släppte sen, däremot blev jag för tydlig på vissa tighta svängar och hamnade fel i min timing på andra ställen så mycket blev fel. Men ett lopp nollar vi och det kändes riktigt bra! Det är svårt att köra Sprite men jag börjar lära mig :-)
 
 
Mina underbara hundar :-) Och nu har jag köpt slalombågar så jag och Johan kan träna på riktigt ;-)

RSS 2.0