Sprites första klass 2 lopp

Idag var det agilitytävling i Ulricehamn, klass 2 enbart så var en kort dag. Tävlingen började kl 14.00 så gick först vid halv 8, kändes väldigt skumt. Hade gott om tid att ta det lugnt och göra lite allt möjligt innan jag packade in i bilen och jag och mamma åkte iväg. Ingen av oss är medlemmar i Ulricehamn men vi har varit och vi hjälper gärna till så idag har jag mest byggt bana samt varit hinderfix i 2 klasser, tävlade gjorde jag bara i hopp medium, eftersom Sprite är den ende som tävlar i 2:an. Han gick riktigt bra, lite stora svängar men det har jag inte riktigt hittat någon lösning på än, så det lägger jag inte så mycket fokus på än. Det var en 90 graders ingång åt höger till slalom från en raksträcka som han inte klarade av, han är ju väldigt känslig vid slalom och kan än så länge bara raka ingångar, så det blev 2 vägran på ingången men i övrigt felfritt. Missbedömd lite hur långt jag själv skulle hinna på upploppet så kom lite för långt fram så höll på att krocka med honom inför sista hindret men lyckades låta bli.

Grattis säger vi till klubbkompisen Pia och Midas som vann hopp 2 small! Dom gjorde ett riktigt fint lopp idag :-)

När tävlingen var klar och vi höll på att plocka ihop för dagen ringde Johan min lydnadscoach och hade ett litet pepptalk med mig, jag hade berättat för honom om min dåliga träning med Martini igår så han ville hjälpa mig att få bättre inställning och försöka komma på idéer till hur jag ska träna för att komma dit jag vill. Riktigt skönt att få så personlig hjälp av någon som har erfarenhet av sporten, jag har ju aldrig ens varit och kollat på en lydnadstävling innan.. Så när jag kom hem tog jag med Martini ut på altanen, det regnade riktigt mycket så ville inte gärna gå ut och vi körde ett kort pass med ingångar och stadga i fotposition. Upptäckte att altandörrens fönster var en riktigt bra spegel så var perfekt att träna ingångar där så jag kunde se min egen hållning/kroppsspråk och främst hur Martini placerar sig utan att titta ner. Gick riktigt bra så ska köra vidare på samma sätt så ska det nog lösa sig till slut. Jag måste inse att jag troligen tagit mig vatten över huvudet med att bli "klar" till klass 1 på lite drygt 3 veckor, idag är det exakt 3 veckor kvar.. Så ska inte ha så höga förväntningar på mig själv och älsklingen för då blir jag bara frustrerad och får panik, som igår.

Ska göra te och gosa ner mig framför en film med Tequilabus, lilla fröken vill alltid vara nära matte<3

Frustrerad!

Undrar vad i hela friden jag tänkte när Johan övertalade mig att anmäla mig till lydnadstävlingen??? Fortsätter träningen såhär kommer det gå piprätt åt skogen! Martini faller in i "Om" (freestylemoment där han backar runt mig i en cirkel) såfort jag försöker ändra lite på hur han placerar sig vid ingångar och vid halt. Vid ingångar sätter han sig ca 20 cm för långt bak, lika mkt för långt ut från mig samt att rumpan gära åker in snett bakom mig.. Hur i **** ska jag rätta till det? :-S Får panik över att han inte ens kan hitta rätt position, jag trodde ju att han var hyfsat bra på det, men hade visst fel. Överdriver kanske nu över hur sjukt dåligt det går men det känns nästan som att jag önskar jag kunde ångra anmälan, vill inte tävla med en hund som inte har den blekaste vad han förväntas göra.. Försökte lugna ner mig under passet och sänka ribban riktigt mkt, men det gick inte att visa honom med godis, då blev han stel som en pinne och enbart sträckte på halsen, flyttade knappt tassarna.

Han vet inte vart fot är exakt, och han har inte motivation till att hålla den under tiden vi går, kommer inte ens kunna få en 5a på provet. Det känns ju sådär lagom motiverande.

Lydnad klass 1!

Herregud, jag är anmäld till lydnadstävling 10e Augusti i Borås!! Shit! Jag har länge tänkt tävla i lydnad mest för att ha testat på det och nu händer det på riktigt, helst sjukt! Det var Johan som kom med förslaget att jag skulle anmäla mig, han har lyckats få mig rätt taggad på att komma igång med min och Martinis lydnad så är lika bra att köra på :-D Har alltså mindre än 1 månad på mig att göra mig och Martini startklara.. Han kan tandvisning, inkallning och hopp redan nu, med lite finslip på ingångarna.
Platsliggning känner jag mig också rätt så säker på, men vill helst att han slutar ändra ställning med bakbenen som han gör ibland, får klura ut något. Och han är inte så stabil på skillnaderna mellan stå/sitt/ligg, att gå från stå till sitt eller sitt till ligg är inga problem, men att som i platsliggning gå från ligg till sitt är svårare tycker han. Måste absolut lära honom vad som är vad.
Apporten gör vi grymt bra framsteg med! Innan förra sommaren när Elin lärde mig hur jag lär in apport ordentligt hade jag aldrig kunnat drömma om att Martini skulle kunna utföra en 10-poängare på klass 1 apporten, men det kan han! (nästan 10 iaf ;)) Jag har enbart tränat på leksaker och till största delen fleeceflätor för att lära in apporten, men efter ett riktigt lyckat pass igår och en bra början på passet idag testade jag med en träapport, han klarade det galant! Kanske något för löst grepp men annars helt fantastiskt bra! Hade mamma som "testledare" och vi gjorde en tävlingsmässig apport, helt rätt! Han såg så glad ut när han höll o apporten och väntade på att jag skulle ta den igen så han kunde få godis, ingen tvekan alls på vad han skulle göra, underbara hund<3
Ställande känns ganska lugnt, han är rätt bra på att stanna vid komando "stanna" måste komma ihåg att jag inte kan säga "stå", för det gjorde jag några gånger idag tills jag förstod varför han stannade ibland och ibland inte. Detta momentet vet jag hur jag ska lära in helt också, så det känns bra.
Läggande känns rätt okej det med, han är inte världens snabbaste på att lägga sig men han får nog upp tempot med lite motivationsträning.
Linförighet däremot är jag lite orolig för, han vill inte alls hålla en ticht och bra position och han blir lätt less på att gå efter mig så jag måste verkligen hitta en bra motivation för att träna upp det. Fick tipset att träna längs med en vägg, lära honom att det är riktigt kul att gå nära matte, ska testa det och hoppas på att det fungerar. Han kan redan kloss och hur han ska röra sig i förhållande till mig på den. Så vänstersvängar och ingångar kommer nog bli bra. Hoppas bara jag får till övergången från att använda kloss till att ta bort den.

Tur att han tycker om att träna min lille gamling :-) Nu ligger han och sover i min säng, är riktigt bra hjärngympa för honom så han är rätt trött nu. Imorgon ska jag göra iordning en sats blodpudding till träningsgodis, kan inte ta smörgåsskinka varje gång jag ska träna :-P

Turridning!

Fick när jag fyllde 20 att få åka på turridning på Islandshäst, så idag åkte jag och Evelina till Sven och Mia och alla deras hästar. Vi var lite tidiga så stod en stund innan och småpratade hos hästarna, min familj köpte en häst av dem för länge sen så pratade lite om henne och annat. Så började jag med 1/2 timmes lektion med Sven, ojoj vad jag kommer ha träningsvärk imorgon, har redan riktigt ont i sittbenen! Min häst (som jag irriterade nog inte kommer på namnet på) var ganska så okänslig för skänkeln i kurvorna, har man gått som ridskolehäst många år så har man.. Så jag hade fullt sjå att försöka få med mig honom i kurvorna, lyckades väl kankse 1-2 ggr.. Men aja, har ju inte ridit ordentligt på ca 3 år och inte ordentligt på Islandshäst på ca 5 år, så kunde väl inte ha så höga förväntningar på mig själv.









Underbart var det i alla fall! Saknar att hålla på med hästar, men man måste välja och blånboken bestämmer en del tyvärr.. Kan säga att jag har redan rätt ont i sittbenen och kommer nog ha lite träningsvärk i benen imorgon :-P


Halvårsutvärdering

Kom på häromdan att halva året redan gått, minns att jag skrev en lista med mål för 2012 i vintras, tänkte gå igenom den och se hur mycket jag redan gjort och/eller hur mycket jag ändrat på listan.

Martini

* Minst 1 placering på prispall i officiell agility/hopp.
-
Har inte startat honom officiellt än. Eftersom han fick Borelia igen så har han haft vila mer eller mindre hela våren, han ska tävla nu på Lördag, årets första tävling i Juli.. Känns konstigt!

* Prispall med bästa laget på SM, heja New Generation!!
- VI LYCKADES!! :D silver med bästa laget!!!!!<3

* Top 15 ind. på SM
- Vi diskade oss i båda loppen, första fick jag problem med min astma och i andra var Martini så trött att jag avbröt loppet.  

*
Starta 1 gång eller mer i freestyle klass 2 med 6.0 poäng eller mer.
- Har inte lagt något fokus alls på freestyle i år, får se vad som händer, har inte hunnit med allt.
 
* Starta i lydnadsklass 1
- Har tack vare en kompis blivit så taggad att börja träna lydnad så har precis börjat träna inför att kunna starta i klass 1. Som det ser ut nu så har vi en del kvar men ska kolla på tävlingar nära hemma och anmäla mig till en, så har jag en bra morot att hålla igång träningen ;-)
  
* Ha kul på banorna och njuta av världens bästa vän!
- Tja hittils har vi ju bara sprungit på SM, och fan va kul vi hade! :-D Ska inte ha för höga på honom i år, ska ha kul bara.



Sprite

* Plocka minst 1 pinne i agility
- Tja det har jag väl lyckats med, han är uppflyttad till hopp2! Och har bara 1 pinne kvar i agilityklass! Underbara lilla kapten enöga<3

* Bli stabil på slalom och balansbom
- Har inte tränat så mycket i år, så denna punkten har jag mycket kvar på..

* Starta i lydnadsklass 1
- Jag har börjat träna lydnad med honom men eftersom jag inte vet än om jag får med mig honom eller inte när jag flyttar så kan jag inte heller planera för honom. Vi tränar på tills jag vet vad som händer.

* Ha kul ihop!
-Ingen svår punkt! Sprite är nästan alltid underbart rolig att träna/tävla med!


Tequila

* Få upp farten, energin och glädjen hos henne på träning/tävling.
- Vi jobbar på det.

* Att bli klar med hennes RC på balansbommen.
- Jag har varit dålig på att åka och träna med henne och sen blev hon sjuk av ett Scalibor halsband så har inte vågat träna balansbommen efter det, vill inte att hon är loj när vi tränar det eftersom det redan är väldigt känsligt område.

* Att bli uppflyttad till 2:an i hopp eller agilityklass.
-
Vi är påväg! Hon har 1 pinne i varje klass, kommer inte starta henne i agilityklass innan balansen är klar men ska försöka klassa upp henne i hopp :-)
 
Dragspannet


* Kunna springa 10 km på 12 km/h.
-Har vart för lite hundträning på alla fronter denna våren så dom är i rätt dålig kondis nu, och nu när jag flyttar kommer jag bara kunna träna med 2 eller kanske 3 hundar. Jag vet inte alls vad som kommer hända i år, men har hittils inte lyckats köra 1 mil på 12 km/h. 
 
* Gå görnt kort-utbildning samt skaffa medlemskap för att få tävla.
- Har hittils inte känt något behov av att tävla så har itne fixat något medlemskap, men om det stämmer i min planering ska jag åka på dragtävling i höst/vinter, antingen för att tävla själv eller för att hjälpa min "mentor" när hon tävlar.

* Starta på tävling 1 gång i antingen slädhundsklass eller barmark, 5 eller 4-spann.
- Kommer troligtvis inte kunna träna hela spannet så kanske startar med 2 hundar istället.
 
* Få stabilt beteende på Gee/Haw (höger/vänster).
-
Dom blir bättre och bättre men är en del träning kvar. 

* Bygga klart en släde + en 4-hjulig sparkcykel.
- Jag och min pappa byggde en släde men den körde jag sönder nästan direkt, nu när jag snart bara kan köra med 2 elelr 3 hundar har jag inget behov av så stora fordon längre, skulle gärna vilja ha en kickbike ;-)

Bra att jag har andra halvan av 2012 på mig att göra resterande mål ;-)

Studenten!

Lite bilder från studenten, behöver inte säga att det var en GRYMT HÄRLIG DAG!


Fina klassen! BPMI09 <3








Snyggaste flaket ;-)

Balen Viskastrand/Almås

Har så många saker att skriva om som jag inte gjort pga jag mått rätt dåligt ett tag och haft väldigt mycket att göra. Börjar med studentbalen, behöver inte säga så mycket mer än att det var fantastiskt kul!


Taggad och lite flum hemma hos Anna, där vi träffades alla 6 i klassen innan vi åkte till Grand.


Jag och min kavaljer Simon :-)


6 av 8 i klassen gick på balen, blev bra med 3 par :-)


Jag och min kusin Elin, hon gick på Almås och vi hade gemensam bal, snygga kusiner eller hur? ;-)


Våra snygga bilar, tack farbror Klas att du körde oss!


Inte så lätt att komma ur liten bil med stor klänning..


Inne på Grand.



Tack Jennie för lånet av den underbara klänningen! :-)


RSS 2.0