Dragträff i Remmene

Kl 11.00 var det samling på parkeringen på Remmene skjutfält, många bilar och släp var det. Vi blev totalt 18 ekipage med allt från 1-6 hundar i spann, tror i alla fall det största spannet var 6 hundar.


Uppvärmningspromenad med alla 5, i förgrunden en väldigt söt och glad husky.


Bangenomgång. Obs, jag har på mig en gammal klubbjacka, är inte medlem i UBK längre.


Jag och flocken.

Jag körde bara med Tequila och Colada idag och dom gick riktigt bra! Vi körde en slinga på ca 3 km, var kortare enligt vissa men jag hade mätt den till 3 km, och dom gick i galopp hela vägen runt och dom skötte sig jättefint i vägkorsningarna. Mina duktiga små flickor<3 För dom är verkligen små när man jämför med de övriga hundar som var med idag, några var lika stora som mina 5 ihop.

Efter att mina hundar var avpromenerade och insatta i bilen igen kom Lena och frågade om jag ville testa en av hennes Grönlandshundar på kickbike. Ingen tvekan där, jag funderar ju på att skaffa Grönlandshund så tar alla tillfällen jag får att lära känna rasen. Jag fick köra Pukak, en jättefin rödvit hane, och Lena tog sin tik Diini. Jag har aldrig kört kickbike innan och med en helt ny hund som inte alls beter sig som mina sheltiesar och jag glömde direkt komandom för höger/vänster så det började med att jag höll på att köra omkull efter bara 5 meter. Han är liiiite starkare än jag är van vid, kickbiken var liiiite mer ostadig än jag är van vid och han svände höger när jag först tänkt köra rakt fram, rätt stolt över mig själv att jag faktiskt inte vurpade. Upptäckte att jag blev för klumpig med händerna när jag hade mina handskar på mig så tog av dem, inte smart! Det var ju bara några plusgrader och med blåst m.m. blev det väldigt kallt om händerna efter en stund. Pukak och Diini gick ganska lugnt eftersom dom redan gått 14 km men det var bara bra, då var risken för en vurpa mindre. Tack Lena för att jag fick låna honom!


Pukak, bild lånad av Lena, visst är han snygg!


Diini, Lenas tik som hon planerar valpkull på nu snart, vill ha en valp! Denna bilden är också lånad av Lena.

En jättetrevlig träff men många härliga människor och hundar. En trevlig fika efteråt med mycket hundsnack, Martini fick vara med då och hans skaffade snabbt flera nya vänner, Martinis filosofi, klia mig på rumpan och vi är bästisar. Lilla söta Martini<3 Taggad att fortsätta träna med hundarna, kanske ska kolla om jag kan starta utom tävlan också någon gång också?

Kort tur i värmen

Idag på min APU kände jag att det är änna dax att sätta fart med kondisträningen nu! Efter att ha tapetserat nästan hela dagen skulle jag förflytta alla tapeter, tapetbord och verktyg till en våning upp i Utsikten i Nossebro, nybygge 5-våningshus. Som tur var kunde jag använda hissen men allt skulle ändå konkas in där och sedan ställas in i rätt lägenhet. Kartongerna med ca 15 rullar i varje väger en del och såklart skulle några av dem gå sönder också så att det blev extra bökigt att bära dem... Efteråt var jag helt slut! Det går ju inte an, nejnej.

Hemma igen och efter middagen släppte vi ut katterna Nisse och Frasse för första gången utomhus. Väldigt försiktigt till en början men sen började dom undersöka och springa omkring mer. Jobbigt när man har en altan som är perfekt för dem att gömma sig under när man väl ska ha in dem igen. Efter lite lockande och knix fick vi in dem igen och då tog jag ut Colada, Tequila och Sprite på en kort dragrunda i värmen. Det märktes väldigt tydligt att det blivit varmt och att de inte blivit av med vinterpälsen ännu för dom började flämta nästan direkt och fast vi höll ett väldigt lågt tempo så var de ganska trötta efteråt. Tänkte filma men hade fullt upp med att inte vurpa med cykeln på den nyskrapade och grusade vägen.

Eftersom jag skulle förbättra min kondis och även styrka så blev det ett pass på min och syrrans AB Circle Pro, känns i magen nu säger jag, den fungerar verkligen, synd bara att jag inte använder den så ofta som jag borde. Tyckte att jag använt armar och ben tillräckligt idag på APUn så tog bara mage/rygg nu ikväll. Ska bli fit inför beachen 2012 ;-)

Agilitytävling på Gotland

Var på agilitytävling på Gotland i helgen. Tequila vann hoppklassen på Lördagen! Min duktiga lilla flicka, hon gick jättefint och jag är verkligen nöjd med det loppet. 2a blev Jennie med Leroy, hon fick lite serpentiner mellan några hinder så där förlorade hon tid, tequila sprang ca 1 sekund snabbare. Hon fick 15 fel i agilityklassen på lördagen och diskade båda loppen på söndagen. I hopploppet på söndagen skulle vi ha nollat och ev vunnit klassen om inte jag gjort en jättemiss på hinder 2. Jag gjorde en inkallning med framkroppen vänd mot henne och då sprang hon direkt till mig, det jag skulle gjort var att vända mig mer åt hennes springriktning och först efter att hon gått in i tunneln vänt upp mot hinder 3. Jag gjorde då omstart och hon gick klockrent! Självständig kl 3 ingång på slalom, bra fart och tighta vägar. Jag behöver gå mååånga fler kurser så jag gör färre sådana misstag och lär mig förutse hur jag bäst ska handla hundarna på banorna.

Sprite gick också riktigt bra, tyvärr disk i alla 4 loppen, men bitvis gick han riktigt bra och jag har väldigt svårt att lära mig att hantera hans handikapp. I agilityloppet på Söndagen var det en sträcka från säcken över långhopp till en tunnel där man som förare hamnade i yttervarv. När jag skulle skicka honom utåt från mig in i tunnel glömde jag helt av att han inte ens sett att det fanns en tunnel där eftersom han haft fokus rakt fram och därför inte sett tunneln pga sitt icke existerande högeröga. Korkad matte och duktig Sprite.

Jag åkte dit i fredags med Jennie och vi bodde på Mulde Fritidsby i en fritidsvåning, jättefint boende och jag rekomenderar det absolut! Ligger några km utanför klintehamn.

Fick träffa Siri och Johanna också! Jättelängesen och det var verkligen kul att få chansen att umgås lite med dem. Johanna hade bestämt sig för att hon promt inte ville starta med sin tollare Ville i agilityklassen på söndagen och när hon inte gav efter mitt tjat om att hon visst skulle starta honom inte fungerade så sa jag att jag själv startar honom om inte hon gör det, så det gjorde jag. Jättekul att köra med en ny hund och han var jätteduktig! Jag skulle inte ta balansen med honom för att dom håller på med träningen av kontaktfälten så jag diskade mig och sprang bredvid. Om inte det vore för balansen så skulle han nollat loppet, ev en 5a på gungan, lite osäker där. Riktigt kul och jag tror att Johanna tyckte om att se Ville springa, hon verkade ganska peppad att fortsätta träna för dom två kommer kunna bli riktigt bra tror jag. Heja johanna!

Jennie tog en del bilder och vi filmade de flesta loppen, mem de kan jag inte lägga upp än för måste vänta på att Jennie mailar dem till mig. Förhoppningsvis kommer de upp under veckan.

Sprite är medium

Martini har någon infektion i kroppen så han går på antibiotika nu, missar Gotlandstävlingen till helgen, inte så kul. Och Sprite har idag blivit nedmätt till medium så istället för att ha koll på 3 olika klasser har jag bara 1 klass att ha koll på nu i helgen, eftersom både Sprite och Tequila tävlar klass 1 medium. Martini får vara kvar hemma och vila medan de andra 2 tävlar och plockar en massa pinnar! hosthost eller något ;-) Får se hur det går, Tequila kändes bra på förra träningen och Sprite gick hyfsat, får hoppas banorna passar honom. På Fredag kommer Jennie Ohlsson och hämtar upp mig så åker vi till båten, hemma igen på Måndag, ska bli askul! Alltid kul att tävla och dessutom med underbart sällskap och härliga hundar. Ska se om vi kan filma varann, i så fall kommer filmer på mina hundar upp på bloggen efter tävlingen.


Äntligen ser bloggen bra ut!

Jag har precis mixtrat med bloggen och fått ordning på det som tidigare varit helt uppochned. Nu ser tack och lov alla olika sidor på bloggen likadana ut, tack Carita för hjälpen! :-)

Namnändring & spurtträning

Idag tog jag ut Martini, Tequila och Colada för en kort dragrunda, dom var övertaggade så det blev en riktig spurttur. Vi körde till en av grannarna ca 2 km från oss för att höra mig för om deras får var invallade, tyvärr var dom inte det och dessutom är det dags för lamning nu så man vallar inte på många av fåren nu, men det hade inte jag tänkt på innan. Jag var dum nog att ta på mig för kallt så där vände vi och stack hemåt igen, då var det full fräs nästan hela vägen hem, lilla Martinigubben hade fullt upp att hänga med tjejernas fart men dom tyckte nog mest att det gick för långsamt :-P När vi kom hem tog jag ut dom andra 2 hundarna och gick på promenad med allihopa, mysigt med promenad i skymningen, sålänge hundarna inte springer för långt bort.

Sen upptäckte jag att jag hade fått brev från trafikverket och det var en begäran om att jag skulle skicka uppgifter för förnyande av körkort. Först fattade jag inte men sen läste jag att det var adresserad till Sandra Uhlén, inte Sandra Johansson, jag har ett nytt efternamn!! Så himla glad att det gick igenom, var aldrig orolig egentligen eftersom det var mammas efternamn som ogift så hade jag godkänd orsak till namnvalet. Underbart att inte ha samma efternamn som 255 000 andra svenskar och nu ha samma som runt 100 svenskar i stället.

Agilityträning hela helgen

Varit agility för hela slanten i helgen, slalom och hopptekninksträning hemma på tomten i fredags, Alingsås BK med mamma och morbror igår och banträning idag i Vårgårda. Härligt att träna igen! Hundarna har gått bra fast Tequila blev antagligen trött i slutet av dagens pass för hon började slarva allt mer så fick avbryta för henne. Men hon är väldigt lättlärd så hon lärde sig snabbt några nya svängar vid hopphinder och hon har blivit grymt duktig på slalomingångarna. Martini har gått jättefint och börjar bli riktigt stabil i slalomutgångarna, stort + till honom! Sprite är som han är, helt underbar, men svår att handla. Han låser lätt på fel hinder så måste vara ytterst snabb med mina kommandon och han svävar lätt ut i svängarna vilket ofta leder till fel hinder det med. Slalom går inget vidare för honom men vi fortsätter nöta och hoppas på att det ger sig till slut.

Sen har jag och mina föräldrar diskuterat saken om vilka hundar som följer med mig vid min flytt och inte, får se vad som händer till slut men kanske blir 3 hundar som följer med mig.


RSS 2.0