Balen imorgon!

Helt sjukt, jag ska på balen imorgon!! Fattar inte att jag äntligen är här, att skolan snart är slut. Alla betygen är klara och det enda jag behöver oroa mig för/hålla koll på är balen och själva studentdagen, så underbart!! Ska packa ihop allt jag behöver ha med mig imorgon redan idag för ca kl 11 ska jag vara hos en klasskompis imorgon för att fixa hår, smink m.m. :D Blir lite sistaminuten shopping innan dess också, glömt köpa lösögonfransar och något armband som passar till klänningen & övriga smycken. Smart att göra det samma morgon va? ;) Hm får nog ta promenad och träning med hundarna nu direkt om jag ska kunna fixa naglarna ikväll ;)

Länge sedan jag bloggade

Har vart rätt mycket för mig ett tag och jag har mått rätt dåligt stundvis, mest pga stress, så därför har jag varit riktigt kass på att blogga.

Till att börja med är Sprite uppkvalad till hoppklass 2!! :D Han vann hoppklassen i Götene och helgen efter på Elmia kom han 5a i agilitklass och 2a i hoppklass, en pinne i varje klass där :) Så han är kvalad till 2an i hopp och 1 pinne kvar i agility. Dagen efter Elmia gick dock inte alls lika bra, då var vi i Aneby och där diskade jag mig i alla 4 klasserna. I agilityklasserna pga att han sprang förbi kontaktfältshindren av någon konstig anledning. I hoppklasserna var det i första loppet jag som gjorde fel på en Jaakko-sväng så han förstod inte alls, han diskade sig när jag skulle ta om det. I andra hoppklassen gick det åt helvete och jag har nog aldrig varit så förbannad på en tävling innan!! Jag var inte förbannad på mig, på Sprite, på någon/något runt banan, jag var förbannad på domaren! Tänker inte skriva ut namn men är ju inte så svårt att kolla vem det var. Det domaren gjorde var att efter banvandringens slut bestämma sig för att placera en hinderfix inne på banan.  
Röd linje - hundens väg. Grön linje - min planerade väg. Blå linje - vägen jag blev tvungen att ta. Lila ruta - hinderfix.

Som ni ser sitter hinderfixen mitt i min tilltänkta linje, detta upptäckte jag 1 HUND INNAN MIG!! Tydligen hade dom ropat ut det i högtalarna men då var jag antagligen vid tältet och hämtade Sprite så det hörde inte jag, sedan tillhör inte jag den som vill stå och titta på hela banan en kvart innan start utan jag visste hur jag skulle göra så jag värmde upp Sprite på mitt håll och höll enbart koll på vilken hund som var på banan. ca 4 hundar inna mig ställer jag mig och kollar lite extra på den biten av banan jag kände mig mest osäker på (slalomingången), då stod jag så jag inte såg hela banan. När jag sedan går fram för att ställa mig beredd medan hunden före mig går in för start upptäcker jag att det sitter en hinderfix EXAKT där jag skulle springa! hade alltså mindre än 1 minut på mig att avgöra om jag skulle chansa på at tjag skulle lyckas springa runt henne och ändå hinna eller om jag skulle ta samma väg som alla andra gjorde (blå linje). Bestämde mig för att det inte var värt att riskera att krasha in i en funkis så samtidigt som jag tog av Sprite kopplet valde jag att ta den andra vägen trots att jag inte gått den 1 enda gång på banvandringen. Jag hade pga det noll fokus på loppet så även om jag tog mig igenom den biten så klarade jag inte alla hålla ihop senare på banan så Sprite missade ett hinder och vi var diskade. Efter klassens slut letade jag upp domaren för att få svar på hur *** man kan göra så?! Det enda svar jag fick var (ej exakt citat) "jag får göra så!" "upptäckte det efter banvandringen" "nej jag vet att inte alla hörde det" "du kunde sprungit runt henne" ????? och "spelar ingen roll att du blir förbannad" Jag HATAR när vuxna människor talare ner till mig bara för att jag är ung och inte är någon domare!!! Hade det varit en vuxen och/eller domare som råkar ut för samma sak hade denne domaren aldrig sagt så på samma sätt... Visst jag behövde inget resultat i den klassen men ändå! Så sjukt besviken och arg. Borde skrivas en ny regel om att inga hinderfix får ställas in på banan EFTER banvandringen, ska dom tvunget vara där MÅSTE det stå en stol där under banvandringen så man vet om det och kan planera därefter!!! Kommer ha jättesvårt att kunna prata med denne domaren i fortsättningen, om han inte ursäktar sitt dåliga beteende och bemötande mot mig.

Tequila fick inte följa med på tävlingen för hon löpte då så kunde inte sätta henne i en fullpackad bil med 5 hanar..

Martini har börjar simträna för att få upp sin kondis lite, om han inte visar några symptom på att Borelian inte försvunnit kommer han få delta på SM så försöker ge honom så bra förutsättningar som jag möjligt kan på den korta tiden som är kvar. Det roliga med simträningen är att det är i en damm nära där jag bor och eftersom han inte simmar frivilligt så får jag också gå i vattnet och hålla honom kopplad för annars simmar hagn bara upp på land direkt. Men eftersom det är en hel del stenar på botten, både små och stora, så kan man inte gå barfota eller särskilt snabbt. Så foppatofflor på och bikini ifall man snubblar över en sten eller sina egna fötter och faller i. Första gången Martini simmade där, i Fredags, så simmade jag också. Det var jätteskönt utom vissa stråk som var ganska kalla. Så skönt att kunna simträna honom så ofta jag hinner, gratis! Ska ta ett lätt agilitypass med honom snart så jag får känna på honom hur han känns, skulle aldrig starta honom på SM om jag inte tror att han klarar av det, så därför vill jag kolla honom ordentligt innan.


Träningstävling på HBHK

Igår var jag och pappa på HBHK för en träningstävling agility med Tequila och Colada. Båda tjejerna skötte sig jättefint och det var en trevlig kväll, kunde vart lite roligare väder kanske men vem klagar? Colada är knappt tränad alls men ändå gick hon riktigt fint, en väldigt följsam fröken. Tequila gick jättefint i första loppet men jag glömde av att banvandra (oups) inför andra loppet så blev lite missbedömning från min sida hur jag skulle placera mig så tequila blev förvirrad, kom dessutom på samtidigt som jag gjorde ett öppet blindbyte att jag inte tränat på det innan, stackars lilla tjejen, virrig matte! 

Kom lite publik och det var riktigt trevlig stämning, startavgifterna blev tillräckligt för ett till hopphinder, ett plus för det! Kommer några nya hinder till klubben hela tiden så såsmåningom kommer det finnas en hel tävlingsbana, bara att sätta igång med tävlingar! krångligt bara att det är så sjukt ont om parkeringsplatser där. Underbart att ha en hinderpark så nära iaf. 

Ett extra tack till pappa som följde med mig och hjälpte till på tävlingen!<3  

Blir kvar i Sverige ändå

Har mailat med en gård på Island ett tag nu men dom kom till slut fram till att jag inte är tillräckligt erfaren så jag stannar kvar i Sverige, ni blir visst itne av med mig :P Först mådde jag ganska dåligt över beskedet men jag har accepterat det nu och insett att jag siktade lite väl högt. Jag vet i alla fall att om jag skaffar mig mer erfarenhet så får jag gärna höra av mig till samma gård igen längre fram.

Så istället för att åka till Island så har jag nu kollat efter möjlighet att skaffa egen häst igen och tittar på regler m.m. angående uppstallning och annat. Just nu ser det ut som att det blir ett vindskydd på 3x5 m, behöver inget bygglov då, och att jag får hyra en box hos grannen om någon häst blir sjuk. Sadelkammare och förvaring för foder får jag bygga inne i vårt förråd bredvid pannrummet. Det är ett lagom stort utrymme mellan stora förrådet och väggen till pannrummet som jag nog skulle kunna göra iordning. Det svåra blir ju vart jag ska göra av deras hö? har jag tur går det att fixa ett utrymme ovanpå min sadelkammare/förrådet som man kan skicka upp tillräckligt många balar för att inte behöva åka och köpa nya varje vecka. Tycker om min plan, tror att det kan bli riktigt bra faktiskt :)

Haha ett problem kvar bara, mamma! Hur ska jag övertala henne att hon faktiskt lite gärna vill ha hästar på gården?? Hon är inte alls intresserad av att ha ansvar för dem men pappa vill gärna kunna rida någon gång ibland, islandshäst enbart, så visst borde det gå att övertala även mamma att skaffa häst? Haha själva detta inlägg är en liten dela v min övertalningsplan då jag vet att mamma följer min blogg ganska noga så hoppas verkligen att jag kan övertala dig mamma! KRAM! ;)

Sen ett annat problem, hehe egentligen det största problemet, jag vet inte vilken ras jag vill ha! Såklart blir en av hästarna, planerat att ha 2 ridhästar, en islänning men frågan är om jag verkligen vill ha islänning eller om jag faktiskt vill träna hoppning och lite annat som inte går/ mycket svårare med en islänning. Om det går att övertala dem till att skaffa en isis och en av annan ras så får vi se vad det blir för något.

Ska plugga lite till nu innan jag ska börja packa inför Herrljunga BKs lilla träningstävling i agility ikväll. Hoppas det slutar regna innan dess för det drar ju faktiskt ner stämningen lite

Mycket som händer nu

Var på Herrljunga BK idag för ett agilitymöte, är bara delmedlem men vafan, bor ju bara 5 minuter bort så varför inte hjälpa till? Pratade om kommande aktiviteter m.m. och om jag stannar i Herrljunga vill dom att jag ska hålla någon agilitykurs framigenom.
Det är väldigt många frågetecken för mig vad som händer efter studenten, jag vet itne om jag vill fortsätta med måleriet, jag har sökt jobb på Island (jobba med hästar) annars vet jag inte riktigt vad som händer efter studenten. Om jag inte får jobb på Island kommer jag antagligen bo kvar hemma ett tag till och jobba som målare tills jag vet vad jag har för plan. På något sätt ska jag lyckas få det livet jag vill ha, frågan är bara hur lång tid det tar innan jag är där.

Angående jobbet på Island så har jag för tillfället kontakt med en gård på nordvästra Island som ev vill ta dit mig, det dom tvekar på är mina ridkunskaper. Det är ju ändå 5 år sedan jag slutade att aktivt rida och träna våra islandshästar vi hade och jag var ju inte så gammal då och hade väl egentligen inte kommit upp i någon direkt hög nivå i ridkunskap då, frågan är hur mycket jag har kvar nu? Hoppas verkligen på att jag får åka dit och åtminstone provjobba 1 månad för att dom ska få se hur bra jag sköter mig, förhoppningsvis är dom nöjda och då stannar jag i ungefär 4-6 månader. Så lång tid utan mina underbara hundar vore inte alls kul men det är nu jag har chansen att göra något sådant och jag vill verkligen inte missa den chansen. 

Har ingen riktig B-plan så hoppashoppashoppas jag får jobbet!  

Zingo kvalad till final i DPAC

I Lördags var jag, mamma och min morbror Peter med familj på GHUs inofficiella agilitytävling. väldigt varierande resultat men det enda jag verkligen satsade på var att Zingo skulle kvala in till finalen i Doggy Proffesional Agility Cup (DPAC), och det gjorde vi :) Vi vann dessutom uttagningen för small ;) Zingo var enda nollade hunden i hoppklass men i agilityklass fick vi en vägran på säcken, han bråkar ofta med just säcken så jag var inte direkt förvånad. Trots 5 fel räckte det till vinst och biljett till finalen som går i Augusti om jag inte minns fel.

Tequila gick bra på vissa bitar och mindre bra på vissa. Sprite gick som han brukar, man tror att det ska gå bra men sen upptäcker man att man missade att tänka på hans handikapp igen, jag glömmer av mig aldeles för ofta. Sedan körde jag även Colada i nybörjarklassen, riktigt roligt var det. Colada har inte tränats alls mycket ännu så var lite nervöst över om jag skulle kunna få henne åt rätt håll ens. Gick kanonbra! Var en rak M bana med hopp och tunnlar samt 4 pinnars slalom. Hon har inte lärt sig slalom och vi har bara tränat några pass med bågar med henne, ändå så klarade vi av slalomet men däremot svängde jag lite för tidigt när jag skulle skicka in henne i sista makarontunneln så det blev en vägran. Det var det enda felet och på resultattavlan såg jag att hon bara låg ca 0,5 sek efter vinnaren så hade jag skött mig och hjälpt henne in i tunnel skulle vi vunnit, lite kul o veta även om det egentligen inte spelar någon roll alls. Sen blev hon även inmätt, jag var bombsäker på att hon var large men Catharina fick henne till medium!! alltså medium 43-45 cm, den där man får välja vilken klass man vill springa i. Trodde jag verkligen inte men guuud va kul! Så skönt att hon slipper de höga hindren.

Vi filmade alla lopp men jag har inte kameran hemma och måste mixtra med att lägga in filmerna på dator innan jag kan lägga upp dem här. Har en gammal DV kamera så var tvungen att ha en viss dator med ett visst program med en viss installation och en viss kabel för att kunna lägga in filmerna, lite smått irriterande. MEN om det nu fungerar kommer jag ha att göra i 4 år att lägga upp alla filmerna på datorn, för jag har band från nästan alla tävlingar i ca 4-5 års tid. Det är några timmar det.

Nu ska jag gå ut med hundarna i det underbara vädret och njuta av att vara ledig. Sedan är det dags för plugg igen..

RSS 2.0