10 pinnar slalom

Gick ut i trädgården och tränade lite slalom med Tequila, var ett tag sedan jag gjorde det sist. Förra passet gjorde hon 6 pinnar utan bågar så nu prövade jag 8 pinnar direkt och inga problem, full fart och shit vilken power hon hade! Eftersom det gick så bra så lade jag till 2 pinnar och hon gick lika bra då med. Har inte tränat på någon vecka och nu tar hon nästan ett fullt slalom hur bra som helst. Min duktiga lilla flicka!<3


Klar för SM 2012

Kom på att jag inte har skrivit här att jag och Martini nu är klara för agility SM 2012!! :-D Mamma var i Tidaholm i helgen och tävlade med Zingo, jag var inte med för jag var med min pojkvän hela helgen. På Lördagen lyckades hon efteranmäla Martini till Söndagens klasser, men eftersom jag inte kunde åka dit frågade vi Elin Fahlgren om hon ville tävla med Martini. Hon tyckte det lät kul och fan va bra hon gjorde det! Hon har aldrig kört med Martini innan och ändå lyckades hon ta en 5e och en 6e plats med SM pinnar i båda klasserna! Så himla grym är hon!! Nu vet jag absolut vem jag har som reserv om jag skulle bli skadad eller sjuk. Tack bästa Elin! Även om jag säkert hade fixat sista pinnen själv, men ändå ;-P

Älskade Martini <3

Tränade apport i köket efter frukosten med Martini. Tack vare Elin Åström kan Martini nu lämna apporten (en fleecetrasa) i min hand och inte spotta ut den 2 meter framför mig. Det roliga är att när han kommer med apporten kastar han med huvudet och slänger med frambenen, ungefär som spansk skritt . Det är vid sådana tillfällen som jag påminns om hur mycket jag älskar honom. Jag har levt med honom i 8 år, vi har gjort så mycket ihop och jag säger det igen, jag bara älskar honom!<3


Sprite har opererat bort ögat

Idag åkte mamma med Sprite till vet. i Vara där dom opererade bort Sprites dåliga högeröga. Sedan åkte mamma och jag dit tillsammans och hämtade honom. Lilla nallebjörnen har ett stort tryck förband fastsytt över läkningen så vi ser inte än hur det ser ut att han inte har något öga där. Han är såklart väldigt trött och loj av operationen och alla mediciner han får (som han förövrigt är jätteduktig på att ta) men ändå väldigt glad. Nu ligger han så lugnt o fint och sover i soffan. Bilder kommer när såret är läkt.

Sommaren 2011

Har missat att skriva i bloggen några ggr och sedan sparat allt på en hög som bara växt och blivit gigantisk. Så nu tänkte jag sammanfatta hela sommaren i ett enda inlägg, vilket såklart tyvärr innebär att jag inte skriver så mycket om varje sak, för herregud så långt orkar jag nog inte skriva!

Vi börjar med agilitytävlingar.
17-19 Juni var det SM i stockholm, jag åkte dit med mamma och Elin Hylander och vi bodde på världens sämsta camping, dom hade av misstag raderat vår bokning så vi hade tur som fick en stuga över huvuvd taget och den vi fick hade mögelspår i taket och det stank unket. På tävlingen regnade det väldigt mycket men humöret var på topp för både jag och Elin var jättetaggade. Exakta resultat kommer jag inte ihåg just nu men jag minns det totala. Jag och Martini nollade första dagen och låg delad 17e plats och efter söndagens nollade lopp och klättrade vi upp till en 7e plats!! :-D Mitt mål var att komma bättre än första året jag var med, altså 10a eller bättre och det lyckades vi med med marginal! :-D Underbar hund som jag inte bara kan göra annat än älska. Elin kom totalt 3a med Zimba och 7a med Mischa, hon är grym den tjejen! :-) Vi 2 var dom 2 bästa Boråsarna :-) Elins lag, ja vad ska jag säga om det, så jävla tråkigt säger jag bara! Dom flesta vet säkert redan vad som hände med deras lag och jag minns fortfarande hur besvikna och arga dom var allihopa..
Sen bildades det ett nytt mediumlag på SM också, alla 4 var deltagare på årets SM så vi är ett grymt bra lag :-D Jag och Martini, Alexandra gullberg med Nicki, Linn Magnusson med Ella och Mickaela Lehnberg med Benny. Jättekul att vara med i lag igen, framförallt när man har en bra chans att lyckas. Vi heter New Generation och vi kommer klå dem allihopa! :-P

Laget har hittils startat 3 gånger och vi har på 3 deltagare lyckats ta 2 SM pinnar i hopp ändå :-D Första tävlingen kunde inte Alexandra komma och på andra var Ella dålig. Tänk va bra vi kan bli när alla 4 är med.

Martini själv har nu bara 1 SM pinne kvar och jag är så stolt över honom! Innan förra årets SM trodde jag att jag skulle behöva dra ner på tävlandet med honom för han kändes seg och inte lika motiverad längre. På SM motbevisade han mig och nu kör vi för fullt igen, vi får se hur långt det når helt enkelt. Han är ju ändå snart 9 år så kan inte kräva för mycket av honom<3

2-3 Juli tävlade jag i Åtvidaberg med både Martini, Sprite och Zingo. Vi sov i agilitytältet på natten och hade jättetrevligt, synd bara att det alltid ska hända något tråkigt. På Zingos hoppklass 2 lopp trampade han på tidtagningens markbom och kraschade rakt in i första hindret, han reste sig upp och vi fortsatte banan. Jag var skitförbannad så skulle då fan visa dom hur bra Zingo är så då gör han ett jättefint och snabbt lopp som vi LÄTT hade vunnit klassen på om dom inte hade haft tidtagningen så jäkla långt bort från första hindret!! Jättenöjd med Zingo men skitsur på resultatet för jag kunde inte göra något åt det.

9e Juli åkte jag till Danmark och Dania Cup tillsammans med Alexandra Gullberg, Elin Hylander och Pia Sävner. En fantasktisk vecka med massa agility, skratt och fina resultat. Dock inga wow placeringar för mig och Martini. Men Elin tog 2 cert med Zimba och 2 med Mischa om jag inte minns fel. Och Alexandra tog också cert! Grattis til er 2 :-) Sen vann Martina Ericsson Dania Cup finalen i medium, stort grattis till dig! Jag kommer absolut åka till Damnark igen för att tävla, antagligen med Tequila då.

Vi åkte hem från Damnark den 16e Juli och jag var hemma ca 01.30 efter att ha släppt av både Alexandra och Elin hemma hos dem. Sedan var det till att gå upp kl. 07.00 dagen efter för att åka till Ulricehamn och Mini-knallen. Jag var funktionär alla 6 dagar och bodde på andra våning i klubbstugan tillsammans med mamma och någon natt även min syster Emmie. Sprite fick inga resultat alls då slalomet inte fungerade för honom. Martini tog en SM pinne ind. och en med laget :-)

20-21 augusti var det tävling i Kungsbacka där Martini tog en 3e plats och en till SM pinne. Sprite Lyckades inte med slalom denna tävlingen heller så inga resultat för honom, men jag är jättenöjd med honom för han går jättebra.

I Söndags var det tävling i Oskarström med laget och vi kom 3a med 5 fel (Martini rev, men det var precis) och en till SM pinne :-) Och ind. tog jag och Martini en 6e plats och SM pinne så nu har jag bara 1 kvar :-D Han gick jättebra och jag är så nöjd med honom.



Agilityträning.
Tequila börjar komma någonvart med balansen, har en bra bit kvar men det känns bra och hon lyckas oftast med 80% rätt eller mer på passen.

Running Moose med Tequila.

 
Slalom med Tequila går sådär, upptäckte att bågarna inte fungerade hela vägen med henne så jag tog bort dem och använde godishand på 4 pinnar istället. Det fungerade jättebra på henne och nu tar hon 6 pinnar utan hjälp från mig med hinder både före och efter. sprite har också tränat en del slalom och emellanåt går det bra och ibland inte alls :/ 



Drag.

Dragfilm med hundarna.


Dom går riktigt bra nu, vissa svängar blir rätt direkt och dom har fått träna på att köra om människa + hund (otroligt impad av att det gick!), möta bilar utan att stanna, bli omkörda utan att stanna, köra förbi lös katt utan att springa fram m.m. Nu vill jag bara att höger/vänster ska fungera och att dom inte tappar motivationen så är jag helnöjd med dem :-D 



Övriga aktiviter.

Vallning hos Irené Stjärnås. 4e Juli åkte jag till Irené för att valla ihop med några andra sheltiesar. Det gick mycket bättre än förväntat och alla mina 3 hundar (Martini, Tequila och Colada) hade jättemycket driv på fåren. Tequila var dagens stjärna och verkligen jätteduktig!<3 Martini fick testa 3 extrafår som Irené tagit in i fållan för att dom första 3 skulle få vila men dom var ganska mycket för springiga så Martini började jaga och det slutade med att alla fåren hoppade över staketet och Irenés BC Tim fick hämta in dem.



Det är inte lätt att ha koll på hund, får, pinne, staket och ens egna ben samtidigt :P



Men jag ramlade bara en gång :P Klarade mig utan att bli översprungen men fårskit på kläderna fick jag allt.


Sheltieläger
Årets sheltieläger var lika bra som alltid, Mia och Maggan, ni är jättebra lägerarrangerare! :) 

Bild på nästan hela gänget, omöjligt att få med precis alla.

Jag var mestadels hjälpinstruktör på en massa olika pass men också deltagare på några. Bl.a. var jag med på klicker avancerad för Elin Åström. Och jag är skyldig henne ett stort TACK för nu vet jag äntligen hur jag ska lära Martini apport.
Han kan bara inte låta bli att använda tassarna :-P
 

Jag var med på vallning också, både som deltagare och hjälpreda åt Irené. Fick springa mycket men roligt var det :-D 

Fösning av får med Martini


Har blivit jättesugen på att skaffa egna får men har ju 2 föräldrar jag måste övertala, mamma är i och för sig inte alls svårövertalad när det gäller hundarna med pappa är inte lika lätt att övertala. Får försöka hitta på något bra argument för att vi ska skaffa får :-D Marken har vi ju. 

Jag hade draguppvisning på Lördagkvällen vid middagen. Hade med mig en egen cykel och alla draglinaor och selar så fick hjälp av Emmie att koppla ihop dem och spänna fast i cykeln. Då stod jag placerad mig våra stugo vi bodde i och Emmie gick tillbaka längs vägen till alla andra som satt borta vid "storsalen" några hundra meter ifrån där jag stod. Det är flera dammar på området så alla skulle se mig nästan hema vägen fram till dem. Emmie triggade hundarna lite när hon gick och nu vet jag varför man ska ha en lina fastspänd mellan ens fordon och en stolpe eller liknande, det var ju livsfarligt att inte ha det! Vet inte hur många gånger jag tänkte tanken att nu sliter dom sig snart och jag blir släpande liggandes halt under cykeln. För hur bra kan jag hålla emot 4 stora sheltiesar som kämpar allt dom har för att komma iväg? När jag väl fick klartecken från Emmie att starta gjorde dom en riktig rivstart och hjälp vad det gick fort!! Jag stod på bromsen hela vägen och hade all fokus på att inte köra i diket när dom genade i den skarpa kurvan. Det var tydligen väldigt uppskattat för när jag kommit fram till alla och tagit av mig hjälmen ville dom att jag skulle köra mer så dom fick se. Jag tvekade för nu hade hundarna ju en jättestark morot att springa till Emmie och alla andra men om jag vänder har dom ju den moroten bakom sig, men jag chansade och det gick suveränt bra! fram tills dom hittade en "snabbare" väg tillbaka till Emmie. det vägen går att gå emn inte köra hundspann på så jag fick försöka vända ekipaget och köra tillbaka till Emmie igen och det gick bra. Efteråt fick jag en del frågor och beröm för hur häftigt det såg ut :-) Riktigt roligt :-)



Lägret var jobbigt för alla, långa dagar med mycket på schemat. Tikarna somnade så fint i min säng i stugan<3



Övrigt.

Sprites öga har blivit dåligt igen så nu ska vi operera bort det och sy igen, han kommer alltså inte få någon protes. Trycket i ögat har länge legat på 12-14 någonting men nu var det uppe i hade det gått upp till 26 och max vad vet tycker är ok är 25. 

Högerögat ska bort.
 

Colada ska kastreras, enklare med hanhundarna och hon slipper risken att få livmoderinflammation. 

Sen har vi 2 extrahundar hemma, Mia Häggblad (kennel Sheltiebeautys) med familj är på långsemester så jag är hundvakt åt hennes Charlie och Ängla. Det går jättebra och alla hundar fungerar bra ihop, lite mycket hundar överallt bara :P 8 st sheltiesar i samma hus är ganska mycket. 


Det blev ett väldigt långt inlägg och grattis till dig som läst allt detta! Antingen har du väldigt tråkigt eller så har min sommar varit intressant :-)


 





RSS 2.0