Drömmar

Sitter o drömmer om att bo längre norrut i Sverige och köra hundspann i Sveriges underbara natur. Här i Västra Götaland finns inte direkt några skoterleder eller andra bra slingor för att köra på vintern. På sommaren går det ju bra men vill kunna köra året om. Får se vad som händer i mitt liv efter studenten, är ju bara ett halvår kvar ungefär. Med tanke på att min underbara pojkvän bor x antal mil norrut så finns det en chans/risk att jag flyttar dit efter studenten. Mycket som skulle ändras för mig då, både negativt och positivt, men man lever bara en gång och jag får se hur det känns när jag väl kommit så långt i framtiden. Är en fördel om vi fortfarande är tillsammans vid min student också men det hoppas jag.

Sen kan jag säga att en Siberian Husky står väldigt högt på önskelistan nu :-D Har läst en del om polarraserna och försökt få mig en uppfattning om vilken av raserna som skulle passa mig bäst. Siberian husky verkar passa mig bäst då jag vill kunna ha mina hundar o grupp och enklare att få med sig alla hundar om man väljer Husky istället för någon av de andra då dom är lite större än Huskyn. Har i och för sig bara gämfört Huskyn med Grönlandshunden då jag inte vill ha en helvit hund, alltså ingen Samojed, och har fått uppfattningen att Alaskan Malamute inte har draget lika mycket naturligt som dom andra raserna, därmed blir det ingen Malamute heller. Tycker också att det verkar som att Huskyn är den polarrasen som är mest lik vallhundar, lite mer sammarbetsvillig än grönisen och lite mjukare i psyket. Om jag nu har förstått raserna rätt vill säga.

Med andra ord, jag älskar att drömma om allt jag vill ha i framtiden, sen hur lång tid det tar innan jag når dit är en annan fråga :-P Behövde skriva av mig lite, därav detta lite flummiga inlägg.

Tequilas agilitydebut

I helgen var det agilitytävling i Kungälv. På Lördagen tävlade jag med mammas Zingo i hoppklass 2 för att försöka ta hans sista pinne för att klättra upp till klass 3. Egentligen platsar han inte i klass 3 men eftersom han är i 3:an i agilityklass så vore det enklare om han tävlade i 3:an även i hoppklass. Tyvärr räckte vår insats inte till då vi kom 5:a med tidsfel, hur mycket exakt minns jag inte men domarna hade ganska stränga tider och det hade nog inte räckt till pinne även om vi klarat tiden. Zingo är duktig och han gjorde ett bra lopp men han är lite långsam.

Sedan hade jag 4 klasser ledigt så jag och Carita som hade följt med mig till tävlingen hjälpte till på banombyggnaderna och lite annat för att ha något att göra och för att hålla oss varma. Det är ju ändå Oktober. Sedan var det dags för Tequilas debut. Började med agilityklass, banan passade henne bra men jag var väldigt nervös både för hur hon skulle bete sig och hur bra jag skulle vara. Jag petade för mycket i slalomingången så hon gick in på fel sida, men när vi tog om det så gjorde hon det perfekt. Några hinder senare så glömde jag hålla in henne tillräckligt så hon missade ett hinder men jag ville inte dämpa henne därför sprang vi bara vidare och diskade oss. På gungan missade jag att berätta för henne vilket hinder det var så hon flög av den innan den knappt börjat tippa. Vi tog om den direkt och då gjorde hon den klockrent! :-D jättesnabb och stabil gunga så matte blev överlycklig och kutade sedan bara in i mål, brydde mig inte ens om att be henne ta alla hinder på vägen ut. Såg på filmen sedan att hon studsade fram mer än sprang så farten var väl inte på max direkt. Men i hoppklassen senare ändrade hon på det. då hade hon kommit igång och förstod vad det var vi gjorde så då lade hon i en högre växel så jag blev lite smått stressad när jag förstod at jag var tvungen att handla henne lite annurlunda än jag tänkt från början. Mitt i banan fanns ett staket på 3 hinder, vilket jag och Tequila har tränat på en gång i ungefär 10 minuter. Alltså hade jag inte allt för höga förväntningar på att vi skulle klara det. Det gjorde vi inte heller, när jag skulle plocka in henne över andra hindret släppte jag aldeles för tidigt och hon missade och tog nästa hinder istället. Slalom gjorde hon återigen jättefint och hon var verkligen jättetaggad och hade jättefin inställning så jag kunde inte vara mer nöjd med henne!<3

På Söndagen var det bara klass 3 så då tävlade jag med Zingo och Martini. zingo fick en vägran på slalomingången då han inte alls är särskilt duktig på det hindret och det var ingen enkel ingång. Övriga banan gick fint så var nöjd med honom. Martini och jag diskade oss på 3e hindret då jag inte fullföljde ett jaakko-byte ordentligt så visade honom på fel tunnelingång. Eftersom jag redan var diskad tappade jag lite av gnistan så det blev fler fel längs med banan men han hade bra tempo, flera vänner komenterade hans fart, så jag var väldigt nöjd ändå :-) I hoppklassen nollade vi men fick 0,5 sec tidsfel då vi fick 2 stora svängar. Det blev en 12e plats så fick vara med på prisutdelning, haha :-P

Inga riktiga resultat men väldigt nöjd med helgen! Tack alla härliga mäniskor för en trevlig agilityhelg!

Dragträff i Hudene

Arrangerade en egen dragträff på hemmaplan då den jag tänkt åka blev inställd.JJag körde 4-spann med Martini och Tequila i lead och Sprite och Loka i weel. Totalt var det jag och 2 4-spann till som kunde komma, inte jättemånga direkt men kul ändå. Fick tillfälle att träna på att köra om och bli omkörd av hundspann :-) Martini och Tequila gick jättefint men blev trötta mot slutet, inte konstigt med tanke på att vi körde 6,65 km. Däremot gick Sprite bara sådär och Loka var ännu värre än vanligt. Hon vill inte vara med oftast så jag låter henne vara ifred. Får testa att ta med henne i spannet samtidigt som Zingo när det är snö och dom håller lugnare tempo, Zingo verkar gilla snön bättre i alla fall.



Dragfilmer

Har hela 2 filmer på dragträning med hundarna, en från i Lördags med alla 6 hundarna och en ifrån idag med bara Martini och Tequila. Jag ville testa hur mycket bra dom 2 skulle orka och hur bra dom är på att vara ledarhundar i spannet.

Lördag, 6-spann.





Och filmen från idag.




Hinner inte skriva mer nu men har både dragträffar och ev en inoff dragtävling på g ;-)



12 pinnar slalom med Tequila

Blev jättetaggad att träna agility när jag kollade på VM i agility som går denna helgen i Frankrike så jag stack ut för att utnyttja dagens sista ljus för lite slalomträning med Tequila. Idag tränade vi direkt på 12 pinnar och hon gick jättebra. Såklart misslyckades hon några gånger när jag pressade henne för mycket men det är bara att träna mer på hennes svagheter. Ingångarna var jättefina och jag kunde hålla en bra distans till henne i sidled. Det ser positivt ut inför hennes debut i Kungälv :-)

Hittade en bra bild som säger ganska mycket om Tequilabus personlighet <3.


New Generation klara för SM 2012!

Bästa laget klara för SM i agility! Jag med Martini, Linn Magnusson med Ella, Alexandra Gullberg med Nicki och Michaela Lehnberg med Benny har totalt startat 11 ggr och då tagit våra 6 SM pinnar som behövs! På Söderåsens tävling vann vi båda lagklasserna och var dessutom enda laget som kom igenom hoppbanan utan 9 lag i medium, och då var vi dessutom helnollade alla 4, visst e vi grymma? ;) Det var en svår bana för dom snabba och långsprugna hundarna så inte konstigt att många diskade sig, Martini var läskigt nära på ett ställe han med. Bilder och film från tävlingen kommer, har glömt be Michaela skicka dem till mig.

Är ganska mycket med skola och annat nu så blir lite dåligt med mitt bloggande, ska försöka komma igång ingen :)

RSS 2.0